ALD wint innovatieprijs op Fleet Europe Summit

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Uiteindelijk waren er heel veel winnaars. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij ALD veroverde vandaag met de app Move de Fleet Europe Innovation award, een prijs voor het meest innovatieve leaseproduct. Vorig jaar won er ook een leasemaatschappij: Athlon pakte toen de eerste de prijs met een concept om auto’s te wisselen.

Met de app ALD Move krijgen medewerkers advies over hoe ze hun reis het beste kunnen ondernemen, op basis van de meest voorkomende vervoermiddelen. “We geloven heel sterk dat leasing veel flexibeler wordt en met ALD Move willen we die stap maken naar een meer geïntegreerde aanpak van mobiliteit”, reageert marketingdirecteur Lonneke van der Horst. “Gezien de reacties die we krijgen is een internationale uitrol zeer waarschijnlijk.” De tweede prijs ging naar Arval voor zijn Carsharing-app, de derde prijs naar -Bond, een nanocoating die een extra beschermende laag op de voorruit aanbrengt.

De winnaar werd gekozen door een combinatie van jurystemmen (70%) en publiek (30%) dat via de website van Fleet Europe Summit stemde. De prijzen warden uitgereikt door Alessandro Grosso, hoofd van de afdeling Fleet en Business EMEA bij fabrikant FCA.

De uitreiking viel samen met die van de Smart Mobility Start-up of the Year award, die werd gewonnen door Vaigo: een MaaS-platform die de administratie last wegneemt die komt kijken bij het aanbieden van multimodale mobiliteit. Vorig jaar won het Nederlandse Fixico de start-up award.

Uiteraard werden er ook weer prijzen uitgereikt aan de beste fleetmanagers. De hoofdprijzen gingen hier naar Jorge Fernández van Roche (Global Fleetmanager of the Year) en Jarno Pajunen van Nokia (European Fleet&Mobility Manager of the Year).

ALD wint innovatieprijs op Fleet Europe Summit | Fleet&Mobility

ALD wint innovatieprijs op Fleet Europe Summit

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Uiteindelijk waren er heel veel winnaars. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij ALD veroverde vandaag met de app Move de Fleet Europe Innovation award, een prijs voor het meest innovatieve leaseproduct. Vorig jaar won er ook een leasemaatschappij: Athlon pakte toen de eerste de prijs met een concept om auto’s te wisselen.

Met de app ALD Move krijgen medewerkers advies over hoe ze hun reis het beste kunnen ondernemen, op basis van de meest voorkomende vervoermiddelen. “We geloven heel sterk dat leasing veel flexibeler wordt en met ALD Move willen we die stap maken naar een meer geïntegreerde aanpak van mobiliteit”, reageert marketingdirecteur Lonneke van der Horst. “Gezien de reacties die we krijgen is een internationale uitrol zeer waarschijnlijk.” De tweede prijs ging naar Arval voor zijn Carsharing-app, de derde prijs naar -Bond, een nanocoating die een extra beschermende laag op de voorruit aanbrengt.

De winnaar werd gekozen door een combinatie van jurystemmen (70%) en publiek (30%) dat via de website van Fleet Europe Summit stemde. De prijzen warden uitgereikt door Alessandro Grosso, hoofd van de afdeling Fleet en Business EMEA bij fabrikant FCA.

De uitreiking viel samen met die van de Smart Mobility Start-up of the Year award, die werd gewonnen door Vaigo: een MaaS-platform die de administratie last wegneemt die komt kijken bij het aanbieden van multimodale mobiliteit. Vorig jaar won het Nederlandse Fixico de start-up award.

Uiteraard werden er ook weer prijzen uitgereikt aan de beste fleetmanagers. De hoofdprijzen gingen hier naar Jorge Fernández van Roche (Global Fleetmanager of the Year) en Jarno Pajunen van Nokia (European Fleet&Mobility Manager of the Year).