In 2015 nog maar 1% in gunstige bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanaf 1 janauri 2015 worden de CO2-grenzen voor de bijtellingscategorieën weer bijgesteld. Om in de populaire 14 procent bijtelling te vallen mogen auto’s dan nog maar 82 gram per kilometer uitstoten in plaats van 88 gram. Volgens Autodisk zijn er maar weinig autofabrikanten die daaraan kunnen voldoen. “Volvo maakt de grootste kans met de V40, D2 en D3”, aldus directeur Alain Snel.

Het aantal beschikbare modellen in de 14 procent categorie loopt terug van 269 dit jaar naar 67 volgend jaar.

Ook de plug-in hybrides, met 7 procent bijtelling, komen in de verdrukking, zegt Snel. “Deze techniek is niet goedkoop en het zijn daardoor prijzige auto’s. Bovendien is het brandstofverbruik slecht in te schatten. In veel autoreglementen is het niet meer mogelijk om voor dit soort auto’s te kiezen. Het praktijkverbruik is enorm afwijkend van de fabrieksopgave en dat resulteert in onverwacht hoge brandstofkosten.”

Vandaag is bekend geworden dat de autobelastingen in 2016 fors worden aangescherpt

 

In 2015 nog maar 1% in gunstige bijtelling | Fleet&Mobility

In 2015 nog maar 1% in gunstige bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanaf 1 janauri 2015 worden de CO2-grenzen voor de bijtellingscategorieën weer bijgesteld. Om in de populaire 14 procent bijtelling te vallen mogen auto’s dan nog maar 82 gram per kilometer uitstoten in plaats van 88 gram. Volgens Autodisk zijn er maar weinig autofabrikanten die daaraan kunnen voldoen. “Volvo maakt de grootste kans met de V40, D2 en D3”, aldus directeur Alain Snel.

Het aantal beschikbare modellen in de 14 procent categorie loopt terug van 269 dit jaar naar 67 volgend jaar.

Ook de plug-in hybrides, met 7 procent bijtelling, komen in de verdrukking, zegt Snel. “Deze techniek is niet goedkoop en het zijn daardoor prijzige auto’s. Bovendien is het brandstofverbruik slecht in te schatten. In veel autoreglementen is het niet meer mogelijk om voor dit soort auto’s te kiezen. Het praktijkverbruik is enorm afwijkend van de fabrieksopgave en dat resulteert in onverwacht hoge brandstofkosten.”

Vandaag is bekend geworden dat de autobelastingen in 2016 fors worden aangescherpt