WUA: Leaseplandirect super, rest scoort slecht

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de test hebben honderd respondenten zich een uur lang online op zakelijke leaseauto’s georiënteerd. Ze waren daarin vrij om hun eigen zoekmethode en voorkeuren te bepalen en iedere deelnemer beoordeelde vijf websites naar keuze. Het testpanel bestond volledig uit ondernemers en zzp’ers die zakelijk leasen overwegen of al leasen, of werknemers die vrijheid van keuze hebben voor leasemaatschappij en model.

Naast Leaseplandirect zijn ook de volgende sites meegenomen: Alphabet.com, DirectLease.nl, Justlease.nl, MKBLease.nl, MultiLease.nl, Noordlease.nl, SternLease.nl, Toplease.nl, Volkswagen.nl.

Auto zelf samenstellen
De belangrijkste punten om op te scoren waren vindbaarheid, doorgaan, beleving van look & feel, aanbod en merk en voorkeur. Voorafgaand aan het onderzoek vroeg WUA de respondenten naar hun ervaring en voorkeuren met betrekking tot zakelijke autolease. 69 Procent heeft zich al eens eerder georiënteerd op een leaseauto, 43 procent sloot al eens een zakelijk leasecontract af, daarvan gebruikte ongeveer de helft daarvoor het internet. Driekwart van de respondenten stelt de leaseauto het liefst zelf samen, de rest kiest liever voor een kant-en-klare auto.

In de verhuurbranche kwam Europcar deze zomer nog als best uit de WUA-test.