Mazda kiest Alphera als leasepartner

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alphera gaat alle consumentenfinancieringen en leasing voor Mazda’s in Nederland verzorgen. Mazda-woordvoerder Jur Raatjes wil de keuze niet verder toelichten.

Tot 1 januari blijft de naam Mazda Leasing bestaan. “We hebben nog geen nieuwe productnaam, daar wordt binnenkort naar gekeken”, zegt Raatjes. De samenwerking op consumentenfinanciering start op 1 januari, de overige producten volgen een maand later.

Business Lease: logische stap
“Ik had Mazda natuurlijk graag als klant gehouden, maar Mazda werkt in een aantal Europese landen al samen met Alphera, dus ik snap dat ze naar uniformiteit gaan. Ook passen white leaselabels niet meer in onze strategie”, reageert Vincent Peeters, de nieuwe directeur van Business Lease. Business Lease is van plan helemaal te stoppen met de white leaselabels en in Nederland volledig te focussen op de zakelijke dienstverlening. “Vanuit onze vier vestigingen benaderen we het mkb, hebben een team voor de key accounts en zetten daarnaast in op private lease. Wij beheren nu ook nog de leaselabels van Mitsubishi en Hyundai, maar over die samenwerkingen lopen nu gesprekken.”

Ook de overname deze maand van de leasemaatschappij Personal Car Lease past volgens hem in de nieuwe koers.

Alle producten worden via de merkdealers aangeboden. Het gaat om zowel (consumenten)financiering, als financial lease, operational lease en private lease.

Mazda kiest Alphera als leasepartner | Fleet&Mobility

Mazda kiest Alphera als leasepartner

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alphera gaat alle consumentenfinancieringen en leasing voor Mazda’s in Nederland verzorgen. Mazda-woordvoerder Jur Raatjes wil de keuze niet verder toelichten.

Tot 1 januari blijft de naam Mazda Leasing bestaan. “We hebben nog geen nieuwe productnaam, daar wordt binnenkort naar gekeken”, zegt Raatjes. De samenwerking op consumentenfinanciering start op 1 januari, de overige producten volgen een maand later.

Business Lease: logische stap
“Ik had Mazda natuurlijk graag als klant gehouden, maar Mazda werkt in een aantal Europese landen al samen met Alphera, dus ik snap dat ze naar uniformiteit gaan. Ook passen white leaselabels niet meer in onze strategie”, reageert Vincent Peeters, de nieuwe directeur van Business Lease. Business Lease is van plan helemaal te stoppen met de white leaselabels en in Nederland volledig te focussen op de zakelijke dienstverlening. “Vanuit onze vier vestigingen benaderen we het mkb, hebben een team voor de key accounts en zetten daarnaast in op private lease. Wij beheren nu ook nog de leaselabels van Mitsubishi en Hyundai, maar over die samenwerkingen lopen nu gesprekken.”

Ook de overname deze maand van de leasemaatschappij Personal Car Lease past volgens hem in de nieuwe koers.

Alle producten worden via de merkdealers aangeboden. Het gaat om zowel (consumenten)financiering, als financial lease, operational lease en private lease.