Autodisk: privélease goedkoper dan occasion rijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Alain Snel, directeur van Autodisk, aan Fleet&Mobility.

Privélease-aanbieders kunnen de rekentool in hun website integreren. Leasemaatschappij Athlon, dat vorige week nog een privéleaseconcept lanceerde, is er al mee aan de slag gegaan, meldt Snel. “De kosten voor een occasion worden berekend door het kenteken in te voeren. De kosten voor de privélease-auto komen voort uit de calculatie van de leasemaatschappij en kunnen tegen elkaar afgezet worden.”

Volgens Snel is een privéleaseauto namelijk vaak goedkoper. “Een consument kan geen nieuwe auto kopen met – pak ‘m beet – 25 procent korting. Een importeur of leasemaatschappij wel. En dat zie je terug in de lage maandbedragen.”

Als rekenvoorbeeld neemt hij een Volkswagen Golf uit 2014 met 40 duizend kilometer op de teller. “Die kost als occasion 471 euro per maand. Dat is natuurlijk inclusief afschrijving en rente. Er is al een Golf privélease-abonnement voor 299 euro per maand.”

Autodisk: privélease goedkoper dan occasion rijden | Fleet&Mobility

Autodisk: privélease goedkoper dan occasion rijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Alain Snel, directeur van Autodisk, aan Fleet&Mobility.

Privélease-aanbieders kunnen de rekentool in hun website integreren. Leasemaatschappij Athlon, dat vorige week nog een privéleaseconcept lanceerde, is er al mee aan de slag gegaan, meldt Snel. “De kosten voor een occasion worden berekend door het kenteken in te voeren. De kosten voor de privélease-auto komen voort uit de calculatie van de leasemaatschappij en kunnen tegen elkaar afgezet worden.”

Volgens Snel is een privéleaseauto namelijk vaak goedkoper. “Een consument kan geen nieuwe auto kopen met – pak ‘m beet – 25 procent korting. Een importeur of leasemaatschappij wel. En dat zie je terug in de lage maandbedragen.”

Als rekenvoorbeeld neemt hij een Volkswagen Golf uit 2014 met 40 duizend kilometer op de teller. “Die kost als occasion 471 euro per maand. Dat is natuurlijk inclusief afschrijving en rente. Er is al een Golf privélease-abonnement voor 299 euro per maand.”