Bijna een kwart minder leaseregistraties in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

In totaal werden het afgelopen jaar 140.722 leaseauto’s geregistreerd, in 2015 waren dat er nog 184.834. In dat jaar steeg het aantal registraties maar liefst 43 procent ten opzicht van 2014.

De verwachting is dat in het laatste kwartaal veel bestellingen zijn uitgesteld tot 2017, nu de bijtelling voor de categorie van 25 procent is verlaagd naar de vlaktaks van 22 procent.

Registraties december -52 procent
In de maand december zijn er nog 19.446 leaseauto’s op kenteken gezet. Een gigantische daling van ruim 52 procent, ten opzichte van de run op auto’s met 7 en 14 procent bijtelling van vorig jaar. December 2015 werden er namelijk 40.582 leaseauto’s geregistreerd. Veel van deze auto’s kwamen pas in de loop van 2016 bij de eindgebruikers terecht, wat z’n weerslag heeft gehad op de verkoopcijfers van het begin van 2016.

Hoewel Bovag pleit voor bijtelling per kilometer, worden de komende jaren geen fiscale wijzigingen in de bijtelling verwacht, en schatten brancheverenigingen RAI Vereniging en Bovag dat de Nederlandse automarkt vanaf 2017 in rustiger vaarwater terecht komt. Er is dus weer ruimte voor groei. Zij prognosticeren een nieuwverkoop van 415 duizend auto’s in totaal, dus ook de verkoop aan particulieren.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren die alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.

Bijna een kwart minder leaseregistraties in 2016 | Fleet&Mobility

Bijna een kwart minder leaseregistraties in 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

In totaal werden het afgelopen jaar 140.722 leaseauto’s geregistreerd, in 2015 waren dat er nog 184.834. In dat jaar steeg het aantal registraties maar liefst 43 procent ten opzicht van 2014.

De verwachting is dat in het laatste kwartaal veel bestellingen zijn uitgesteld tot 2017, nu de bijtelling voor de categorie van 25 procent is verlaagd naar de vlaktaks van 22 procent.

Registraties december -52 procent
In de maand december zijn er nog 19.446 leaseauto’s op kenteken gezet. Een gigantische daling van ruim 52 procent, ten opzichte van de run op auto’s met 7 en 14 procent bijtelling van vorig jaar. December 2015 werden er namelijk 40.582 leaseauto’s geregistreerd. Veel van deze auto’s kwamen pas in de loop van 2016 bij de eindgebruikers terecht, wat z’n weerslag heeft gehad op de verkoopcijfers van het begin van 2016.

Hoewel Bovag pleit voor bijtelling per kilometer, worden de komende jaren geen fiscale wijzigingen in de bijtelling verwacht, en schatten brancheverenigingen RAI Vereniging en Bovag dat de Nederlandse automarkt vanaf 2017 in rustiger vaarwater terecht komt. Er is dus weer ruimte voor groei. Zij prognosticeren een nieuwverkoop van 415 duizend auto’s in totaal, dus ook de verkoop aan particulieren.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren die alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.