Royal HaskoningDHV kiest voor elektrische leasevloot

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Over de opkomst van elektrisch rijden vloeit veel inkt: van voorspellingen over explosieve groei en sneuvelende barrières via beslissingen van fabrikanten om binnenkort alleen maar elektrische auto’s te produceren tot verkoopcijfers en marktaandelen – laag, maar groeiend.  

Nu meldt Royal HaskoningDHV dat het alleen nog elektrische auto’s ter beschikking stelt aan medewerkers. Het bedrijf heeft een vloot van 500 auto’s, die is ondergebracht bij Alphabet, Multilease en Athlon. Lopende contracten worden uitgediend, dus het duurt tot 2021 voordat het hele park elektrisch is. Woordvoerder Suzette Schreuder zegt tegen Fleet&Mobility dat de spreiding van die contracten min of meer regelmatig is, zodat de transitie navenant geleidelijk gaat. Royal HaskoningDHV blijft zaken doen met alledrie de leasemaatschappijen.

Volgens Royal HaskoningDHV is de stap om elektrisch te gaan rijden logisch, omdat het bedrijf zijn klanten adviseert rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst. Het bedrijf zegt jaarlijks tweeduizend ton CO2-uitstoot te besparen, een verlaging van 13 procent van de totale uitstoot van het bedrijf.

Eind 2016 startte het bedrijf een pilot: 26 medewerkers ruilden hun fossiele of hybride auto in voor BMW’s i3. In de nieuwe regeling hebben medewerkers die meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken de keuze uit een BMW i3, Renault Zoe, Hyundai Ioniq, Volkswagen e-Golf of een mobiliteitsbudget. Daarnaast heeft elk kantoor van het bedrijf elektrische leenfietsen, wordt videoconferencing in plaats van reizen aangemoedigd en streeft het bedrijf vestiging in de buurt van stations na. Bovendien onderzoekt het bedrijf of het ook kan overstappen op uitsluitend elektrische huurauto’s.

Royal HaskoningDHV kiest voor elektrische leasevloot | Fleet&Mobility

Royal HaskoningDHV kiest voor elektrische leasevloot

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Over de opkomst van elektrisch rijden vloeit veel inkt: van voorspellingen over explosieve groei en sneuvelende barrières via beslissingen van fabrikanten om binnenkort alleen maar elektrische auto’s te produceren tot verkoopcijfers en marktaandelen – laag, maar groeiend.  

Nu meldt Royal HaskoningDHV dat het alleen nog elektrische auto’s ter beschikking stelt aan medewerkers. Het bedrijf heeft een vloot van 500 auto’s, die is ondergebracht bij Alphabet, Multilease en Athlon. Lopende contracten worden uitgediend, dus het duurt tot 2021 voordat het hele park elektrisch is. Woordvoerder Suzette Schreuder zegt tegen Fleet&Mobility dat de spreiding van die contracten min of meer regelmatig is, zodat de transitie navenant geleidelijk gaat. Royal HaskoningDHV blijft zaken doen met alledrie de leasemaatschappijen.

Volgens Royal HaskoningDHV is de stap om elektrisch te gaan rijden logisch, omdat het bedrijf zijn klanten adviseert rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst. Het bedrijf zegt jaarlijks tweeduizend ton CO2-uitstoot te besparen, een verlaging van 13 procent van de totale uitstoot van het bedrijf.

Eind 2016 startte het bedrijf een pilot: 26 medewerkers ruilden hun fossiele of hybride auto in voor BMW’s i3. In de nieuwe regeling hebben medewerkers die meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken de keuze uit een BMW i3, Renault Zoe, Hyundai Ioniq, Volkswagen e-Golf of een mobiliteitsbudget. Daarnaast heeft elk kantoor van het bedrijf elektrische leenfietsen, wordt videoconferencing in plaats van reizen aangemoedigd en streeft het bedrijf vestiging in de buurt van stations na. Bovendien onderzoekt het bedrijf of het ook kan overstappen op uitsluitend elektrische huurauto’s.