ALD lanceert videoservice voor berijders

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
In plaats van suffe dikke handleidingen komt ALD nu met video's over de leaseauto. (Foto: ALD Automotive)

Dat meldt ALD Automotive vandaag.

ALD Automotive lanceert de videoservice om berijders via e-mail op een toegankelijke wijze en op het juiste moment van informatie te voorzien. Video at Every Step volgt de verschillende stappen: proactief wordt informatie over een bepaalde service of actie gestuurd. Een leaserijder die in afwachting is van zijn nieuwe leaseauto, ontvangt bijvoorbeeld drie dagen voor levering een video met uitleg per mail. Maar ook wachtend op de pechhulpdienst krijgt hij of zij een video in de mailbox met informatie over de te nemen stappen.

Dikke handleidingen

Lonneke van der Horst, marketing & strategy director bij ALD vertelt: “Tot nu toe kregen leaserijders bij de start van hun contract alle informatie via een berijdershandleiding overhandigd. Deze dikke handleidingen zijn niet erg vriendelijk in het gebruik en het driver care team ontving nog steeds veel vragen. Daarom bedachten wij een videosysteem dat inspeelt op de informatiebehoefte van leaserijders en dit aanbiedt op de momenten dat het ertoe doet.”

De leasemaatschappij is gestart met vier video’s die zijn gekozen op basis van de meest voorkomende vragen. De eerste ervaringen in deze pilotfase zijn positief. Leaserijders vinden de informatie nuttig en de video’s een aansprekende manier om informatie te ontvangen. “Vanwege de positieve geluiden zijn we nu ook gestart met video’s voor private leaserijders. Dit is een steeds groter wordende doelgroep die naast leaserijder ook contractant is”, aldus Van der Horst.

Onlangs stapte privéleasedirecteur Pravin Chaturi over van Leaseplan naar ALD

ALD lanceert videoservice voor berijders | Fleet&Mobility

ALD lanceert videoservice voor berijders

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
In plaats van suffe dikke handleidingen komt ALD nu met video's over de leaseauto. (Foto: ALD Automotive)

Dat meldt ALD Automotive vandaag.

ALD Automotive lanceert de videoservice om berijders via e-mail op een toegankelijke wijze en op het juiste moment van informatie te voorzien. Video at Every Step volgt de verschillende stappen: proactief wordt informatie over een bepaalde service of actie gestuurd. Een leaserijder die in afwachting is van zijn nieuwe leaseauto, ontvangt bijvoorbeeld drie dagen voor levering een video met uitleg per mail. Maar ook wachtend op de pechhulpdienst krijgt hij of zij een video in de mailbox met informatie over de te nemen stappen.

Dikke handleidingen

Lonneke van der Horst, marketing & strategy director bij ALD vertelt: “Tot nu toe kregen leaserijders bij de start van hun contract alle informatie via een berijdershandleiding overhandigd. Deze dikke handleidingen zijn niet erg vriendelijk in het gebruik en het driver care team ontving nog steeds veel vragen. Daarom bedachten wij een videosysteem dat inspeelt op de informatiebehoefte van leaserijders en dit aanbiedt op de momenten dat het ertoe doet.”

De leasemaatschappij is gestart met vier video’s die zijn gekozen op basis van de meest voorkomende vragen. De eerste ervaringen in deze pilotfase zijn positief. Leaserijders vinden de informatie nuttig en de video’s een aansprekende manier om informatie te ontvangen. “Vanwege de positieve geluiden zijn we nu ook gestart met video’s voor private leaserijders. Dit is een steeds groter wordende doelgroep die naast leaserijder ook contractant is”, aldus Van der Horst.

Onlangs stapte privéleasedirecteur Pravin Chaturi over van Leaseplan naar ALD