Investeringsfonds Elliott neemt meerderheidsbelang in Hiltermann

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Michel Akerboom blijft ceo van het bedrijf. (Foto: Hiltermann Lease Groep)

De Britse investeringsmaatschappij Elliott Advisors heeft een meerderheidsbelang genomen in de Hiltermann Lease Groep. Dat meldt directeur Michel Akerboom aan Automotive.

De aandelen zijn overgenomen van onder andere mede-oprichter Norbert Karthaus, die helemaal uit het bedrijf stapt, en Boudewijn Hiltermann, die minderheidsaandeelhouder blijft. “Met Elliott als nieuwe partner verwachten we sneller verder te kunnen groeien”, aldus Akerboom.

De Hiltermann Lease Groep, opgericht in 2004 na een fusie tussen Strix Lease en Auto Lease Company, heeft een portfolio van meer dan 35 duizend contracten en staat in de top tien van grootste leasemaatschappijen in Nederland. Vorig jaar was het bedrijf finalist in de verkiezing Automotive Company of the Year.

Investeringsfonds Elliott neemt meerderheidsbelang in Hiltermann | Fleet&Mobility

Investeringsfonds Elliott neemt meerderheidsbelang in Hiltermann

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Michel Akerboom blijft ceo van het bedrijf. (Foto: Hiltermann Lease Groep)

De Britse investeringsmaatschappij Elliott Advisors heeft een meerderheidsbelang genomen in de Hiltermann Lease Groep. Dat meldt directeur Michel Akerboom aan Automotive.

De aandelen zijn overgenomen van onder andere mede-oprichter Norbert Karthaus, die helemaal uit het bedrijf stapt, en Boudewijn Hiltermann, die minderheidsaandeelhouder blijft. “Met Elliott als nieuwe partner verwachten we sneller verder te kunnen groeien”, aldus Akerboom.

De Hiltermann Lease Groep, opgericht in 2004 na een fusie tussen Strix Lease en Auto Lease Company, heeft een portfolio van meer dan 35 duizend contracten en staat in de top tien van grootste leasemaatschappijen in Nederland. Vorig jaar was het bedrijf finalist in de verkiezing Automotive Company of the Year.