Leaseplan draait investeringskraan dicht

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tex Gunning verwacht dat zijn bedrijf de storm doorstaat. (Foto: Leaseplan)

Leasemaatschappij Leaseplan Corporation verwacht gezond genoeg te zijn om de huidige coronacrisis te doorstaan. Wel worden er maatregelen genomen, zoals het stopzetten van de ‘niet-urgente’ investeringen. Ook wordt er dit jaar geen dividend uitgekeerd. Dat meldt Tex Gunning in het vandaag gepresenteerde jaarverslag.

In februari bracht het bedrijf al zijn jaarcijfers over 2019 naar buiten: mede dankzij forse investeringen (45 miljoen euro) in occasionplatform Carnext en een ongeveer even grote investering in de digitalisering van het bedrijf, kwam de winst vorig jaar 4,9 procent lager uit dan in 2018. Of verdere investeringen in Carnext nu ook on hold zijn gezet, is nagevraagd. Er worden geen uitspraken gedaan over de omzet- en winstverwachting voor dit jaar.Lees hier een interview met Tex Gunning uit 2019 over de strategie van het bedrijf.

“We zullen deze storm doorstaan: ons bedrijf is sterk, mede dankzij de kwaliteit van het klantenbestand en het feit dat we met lange contracten werken”, schrijft Gunning. Eerder meldde het bedrijf al aan Automotive de focus te verschuiven van het bestellen van nieuwe auto’s naar het verlengen van bestaande contracten, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van auto’s uit de huur- en Carnextvloot.

Leaseplan draait investeringskraan dicht | Fleet&Mobility

Leaseplan draait investeringskraan dicht

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tex Gunning verwacht dat zijn bedrijf de storm doorstaat. (Foto: Leaseplan)

Leasemaatschappij Leaseplan Corporation verwacht gezond genoeg te zijn om de huidige coronacrisis te doorstaan. Wel worden er maatregelen genomen, zoals het stopzetten van de ‘niet-urgente’ investeringen. Ook wordt er dit jaar geen dividend uitgekeerd. Dat meldt Tex Gunning in het vandaag gepresenteerde jaarverslag.

In februari bracht het bedrijf al zijn jaarcijfers over 2019 naar buiten: mede dankzij forse investeringen (45 miljoen euro) in occasionplatform Carnext en een ongeveer even grote investering in de digitalisering van het bedrijf, kwam de winst vorig jaar 4,9 procent lager uit dan in 2018. Of verdere investeringen in Carnext nu ook on hold zijn gezet, is nagevraagd. Er worden geen uitspraken gedaan over de omzet- en winstverwachting voor dit jaar.Lees hier een interview met Tex Gunning uit 2019 over de strategie van het bedrijf.

“We zullen deze storm doorstaan: ons bedrijf is sterk, mede dankzij de kwaliteit van het klantenbestand en het feit dat we met lange contracten werken”, schrijft Gunning. Eerder meldde het bedrijf al aan Automotive de focus te verschuiven van het bestellen van nieuwe auto’s naar het verlengen van bestaande contracten, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van auto’s uit de huur- en Carnextvloot.