Leasing en verhuur

Hertz bestelt nog eens 50 duizend Tesla’s

(Foto: Hertz)

Autoverhuurbedrijf Hertz voegt tegen 2023 50 duizend Tesla’s toe aan zijn verhuurvloot in de Verenigde Staten. De elektrische auto’s komen exclusief beschikbaar voor chauffeurs van taxidienst Uber.

De order is een aanvulling op een bestelling van 100 duizend Tesla’s door het verhuurbedrijf. Dat maakt Hertz bekend.

Beide partijen hebben de intentie om de samenwerking tegen 2023 te verlengen en uit te breiden. Dat zou betekenen dat de elektrische verhuurvloot van 150 duizend Tesla’s exclusief beschikbaar komt voor de taxidienst.

Samenwerking

Volgens Mark Fields, interim ceo van Hertz, kan Hertz duurzaam opereren dankzij de samenwerking met Uber. “We creëren het nieuwe Hertz en stippelen een nieuwe koers uit voor de toekomst van reizen, mobiliteit en de auto-industrie”, aldus Fields.

Chauffeurs van Uber krijgen sinds deze maand in de Verenigde Staten de mogelijkheid om een Tesla te huren bij Uber. Het programma is gestart in de steden Los Angeles, San Francisco, San Diego en Washington D.C. en wordt de komende maanden verder uitgebreid. Als gevolg van de coronacrisis kwam het Amerikaanse Hertz vorig jaar in zeer slecht weer terecht en vroeg surseance van betaling aan in de VS.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Hertz bestelt nog eens 50 duizend Tesla’s | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Hertz bestelt nog eens 50 duizend Tesla’s

(Foto: Hertz)

Autoverhuurbedrijf Hertz voegt tegen 2023 50 duizend Tesla’s toe aan zijn verhuurvloot in de Verenigde Staten. De elektrische auto’s komen exclusief beschikbaar voor chauffeurs van taxidienst Uber.

De order is een aanvulling op een bestelling van 100 duizend Tesla’s door het verhuurbedrijf. Dat maakt Hertz bekend.

Beide partijen hebben de intentie om de samenwerking tegen 2023 te verlengen en uit te breiden. Dat zou betekenen dat de elektrische verhuurvloot van 150 duizend Tesla’s exclusief beschikbaar komt voor de taxidienst.

Samenwerking

Volgens Mark Fields, interim ceo van Hertz, kan Hertz duurzaam opereren dankzij de samenwerking met Uber. “We creëren het nieuwe Hertz en stippelen een nieuwe koers uit voor de toekomst van reizen, mobiliteit en de auto-industrie”, aldus Fields.

Chauffeurs van Uber krijgen sinds deze maand in de Verenigde Staten de mogelijkheid om een Tesla te huren bij Uber. Het programma is gestart in de steden Los Angeles, San Francisco, San Diego en Washington D.C. en wordt de komende maanden verder uitgebreid. Als gevolg van de coronacrisis kwam het Amerikaanse Hertz vorig jaar in zeer slecht weer terecht en vroeg surseance van betaling aan in de VS.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos