Leasing en verhuur

Laatste update:

Autoverhuurder Sixt integreert Benelux-divisie in EU-organisatie

Vorig jaar was ook al een recordjaar voor Sixt. (Foto: Shutterstock)

Autoverhuurder Sixt integreert zijn Benelux-divisie in de Europese organisatie. Dat meldt het bedrijf zojuist. Jean Philippe Doyen zal deze organisatie leiden. Doyen werkt al 13 jaar bij Sixt en is momenteel president van de Zuid-Europese divisie, bestaande uit Frankrijk, Italië en Monaco. 

Het bedrijf zegt het besluit te hebben genomen omdat “recente marktontwikkelingen vragen om een meer internationale aanpak”. Het bedrijf verwacht door deze regionale structuur zijn marktpositie in de Benelux te verbeteren “in een periode die wordt gekenmerkt door post-corona herstel en door mogelijke beperkingen in de vlootvoorziening”. Hiermee wordt het chiptekort bedoeld, die zorgt voor schaarste aan nieuwe auto’s.

Goed overleg

Karen van den Boom, die de afgelopen vijf jaar leiding gaf aan de Benelux-organisatie, zal het bedrijf verlaten. Het bedrijf meldt dat dit in goed overleg gebeurt.

Vorig jaar liet ook concurrent Hertz de functie van managing director Benelux al vallen, nadat Henk van den Helder met pensioen ging.

Autoverhuurder Sixt integreert Benelux-divisie in EU-organisatie | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Autoverhuurder Sixt integreert Benelux-divisie in EU-organisatie

Vorig jaar was ook al een recordjaar voor Sixt. (Foto: Shutterstock)

Autoverhuurder Sixt integreert zijn Benelux-divisie in de Europese organisatie. Dat meldt het bedrijf zojuist. Jean Philippe Doyen zal deze organisatie leiden. Doyen werkt al 13 jaar bij Sixt en is momenteel president van de Zuid-Europese divisie, bestaande uit Frankrijk, Italië en Monaco. 

Het bedrijf zegt het besluit te hebben genomen omdat “recente marktontwikkelingen vragen om een meer internationale aanpak”. Het bedrijf verwacht door deze regionale structuur zijn marktpositie in de Benelux te verbeteren “in een periode die wordt gekenmerkt door post-corona herstel en door mogelijke beperkingen in de vlootvoorziening”. Hiermee wordt het chiptekort bedoeld, die zorgt voor schaarste aan nieuwe auto’s.

Goed overleg

Karen van den Boom, die de afgelopen vijf jaar leiding gaf aan de Benelux-organisatie, zal het bedrijf verlaten. Het bedrijf meldt dat dit in goed overleg gebeurt.

Vorig jaar liet ook concurrent Hertz de functie van managing director Benelux al vallen, nadat Henk van den Helder met pensioen ging.