Investeringsfonds Egeria koopt Financiallease.nl

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Jerlijn Kasmani (directeur Digitale Innovatie), Jurriën van Dijk (ceo) en Alexander Zevering (commerciëel directeur). (Foto: Financiallease.nl)

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen (tussen 50 en 350 miljoen euro omzet). Het fonds werd opgericht door de familie Brenninkmeijer. Jurriën van Dijk, Financiallease.nl zegt tegen Automotive: “De investering is gedaan om onze groeipotentie beter te kunnen benutten. We verwachten een verdubbeling van ons leasevolume binnen 5 jaar.”

Welk bedrag gemoeid is met de overname, wil Van Dijk niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat Egeria een belang neemt van 75 procent. “De overige 25 procent betreft aftredend bestuur en nieuw management.” De oprichters van Financiallease.nl blijven actief in het bedrijf. Financiallease werd in 2011 opgericht en verwacht dit jaar een totale leasesom van 1 miljard euro te passeren.

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen (tussen 50 en 350 miljoen euro omzet). Het fonds werd opgericht door de familie Brenninkmeijer.

Investeringsfonds Egeria koopt Financiallease.nl | Fleet&Mobility

Investeringsfonds Egeria koopt Financiallease.nl

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Jerlijn Kasmani (directeur Digitale Innovatie), Jurriën van Dijk (ceo) en Alexander Zevering (commerciëel directeur). (Foto: Financiallease.nl)

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen (tussen 50 en 350 miljoen euro omzet). Het fonds werd opgericht door de familie Brenninkmeijer. Jurriën van Dijk, Financiallease.nl zegt tegen Automotive: “De investering is gedaan om onze groeipotentie beter te kunnen benutten. We verwachten een verdubbeling van ons leasevolume binnen 5 jaar.”

Welk bedrag gemoeid is met de overname, wil Van Dijk niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat Egeria een belang neemt van 75 procent. “De overige 25 procent betreft aftredend bestuur en nieuw management.” De oprichters van Financiallease.nl blijven actief in het bedrijf. Financiallease werd in 2011 opgericht en verwacht dit jaar een totale leasesom van 1 miljard euro te passeren.

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen (tussen 50 en 350 miljoen euro omzet). Het fonds werd opgericht door de familie Brenninkmeijer.