Financiallease.nl lanceert sale- en leasebackproduct voor ondernemers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Financiallease.nl, een leasemaatschappij voor financial lease, lanceert een sale- en leasebackconstructie. Het bedrijf zegt hiermee in te spelen op de behoefte van ondernemers aan een betere liquiditeitspositie in deze crisistijd. De mogelijkheid bestond al wel, maar niet op deze manier. Toen de coronamaatregelen bekend werden, zagen we al snel dat dit grote impact zou hebben op ondernemend Nederland”, zegt directeur Jurriën van Dijk. “Daarom hebben we de website Slimleasen.nl gelanceerd zodat we meer aandacht op deze mogelijkheid kunnen vestigen.”

De ondernemer doet een aanvraag voor de Sale and Leaseback via Slimleasen.nl, ontvangt snel een offerte voor de auto en stelt vervolgens een factuur op aan de bank. Nadat alle documenten zijn ondertekend ontvangt hij binnen drie dagen geld op de rekening. Ondernemers die gebruik maken van deze constructie profiteren van dezelfde fiscale voordelen als financial lease en betalen de overeenkomst in termijnen af.

Waardebepaling

Een waardebepaling wordt gedaan op basis van de gegevens die men invult bij het doen van de aanvraag. Er wordt door de bank met name gekeken naar de RDW-gegevens van kenteken. Het bedrijf meldt verder niet aan welke voorwaarden, bijvoorbeeld in leeftijd, de auto moet voldoen. Eerder deze week lanceerde ook Mistergreen een sale- en leasebackconstructie, specifiek voor Tesla’s Model 3.

Financiallease.nl heeft een vloot van ruim 53 duizend personenauto’s en 12 duizend bedrijfswagens.

Financiallease.nl lanceert sale- en leasebackproduct voor ondernemers | Fleet&Mobility

Financiallease.nl lanceert sale- en leasebackproduct voor ondernemers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Financiallease.nl, een leasemaatschappij voor financial lease, lanceert een sale- en leasebackconstructie. Het bedrijf zegt hiermee in te spelen op de behoefte van ondernemers aan een betere liquiditeitspositie in deze crisistijd. De mogelijkheid bestond al wel, maar niet op deze manier. Toen de coronamaatregelen bekend werden, zagen we al snel dat dit grote impact zou hebben op ondernemend Nederland”, zegt directeur Jurriën van Dijk. “Daarom hebben we de website Slimleasen.nl gelanceerd zodat we meer aandacht op deze mogelijkheid kunnen vestigen.”

De ondernemer doet een aanvraag voor de Sale and Leaseback via Slimleasen.nl, ontvangt snel een offerte voor de auto en stelt vervolgens een factuur op aan de bank. Nadat alle documenten zijn ondertekend ontvangt hij binnen drie dagen geld op de rekening. Ondernemers die gebruik maken van deze constructie profiteren van dezelfde fiscale voordelen als financial lease en betalen de overeenkomst in termijnen af.

Waardebepaling

Een waardebepaling wordt gedaan op basis van de gegevens die men invult bij het doen van de aanvraag. Er wordt door de bank met name gekeken naar de RDW-gegevens van kenteken. Het bedrijf meldt verder niet aan welke voorwaarden, bijvoorbeeld in leeftijd, de auto moet voldoen. Eerder deze week lanceerde ook Mistergreen een sale- en leasebackconstructie, specifiek voor Tesla’s Model 3.

Financiallease.nl heeft een vloot van ruim 53 duizend personenauto’s en 12 duizend bedrijfswagens.