Leasing en verhuur

Laatste update:

ANWB lanceert zakelijke lease

De ANWB biedt nu ook zakelijke lease aan. (Foto: Shutterstock)

Wielrijdersbond ANWB heeft zakelijke lease toegevoegd aan zijn productportfolio. Het betreft operational- en financial lease. De doelgroep omvat zowel zzp’ers als ondernemers in het mkb. De bond werkt hiervoor samen met leasemaatschappij Leaseplan.

Het aanbod omvat zowel personenauto’s voorzien van een brandstofmotor, elektrische auto’s als bestelauto’s van meerdere merken. Ondernemers die kiezen voor een leaseproduct van de ANWB krijgen daarbij een standaard wegenwachtpakket aangeboden en haal- en brengservice. De getoonde vanafprijzen op de website van de wielrijdersbond zijn gebaseerd op een looptijd van 5 jaar (60 maanden) en een kilometrage van 15 duizend kilometer per jaar.

Aanbod 

In het aanbod van personenauto’s is er de keuze uit compacte modellen zoals de Volkswagen Up tot een sedan zoals de Mercedes-Benz CLA. Ook is er de mogelijkheid tot het leasen van een elektrische auto. Bij de elektrische bestellers is de keuze minder groot: Renault Kangoo Z.E., Mercedes-Benz eVito of Nissan e-NV200. Hierbij waarschuwt de ANWB op voorhand dat de levertijden van de leaseauto’s langer zijn dan gebruikelijk vanwege het huidige microchiptekort.

Marcus van Tol, ANWB-woordvoerder, laat weten dat de zakelijke lease door Leaseplan wordt aangeboden en uitgevoerd. “De ANWB vermarkt de zakelijke lease middels eigen kanalen en een aparte salesfunnel. Hierbij is het product speciaal voor ons samengesteld en is het zakelijk wegenwacht product gratis bij inbegrepen. Je moet ook al lid zijn om dit af te kunnen sluiten”, aldus Van Tol.

Private lease

Private lease is al langer mogelijk bij de ANWB, waarbij de bond eveneens samenwerkt met Leaseplan. In eerste instantie was de wielrijdersbond niet open over deze samenwerking. Dat leidde tot een tik op de vingers van de Reclame Code Commissie die stelde dat de reclame voor private lease in strijd was met de reclamecode.

De ANWB lanceerde de afgelopen jaren een reeks aan autogerelateerde producten, zoals een verkoopservice (samen met BCA), een occasionportaal en een garantielabel waarmee het occasions van onder meer Carnext aanbiedt.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
ANWB lanceert zakelijke lease | Fleet&Mobility

ANWB lanceert zakelijke lease

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De ANWB biedt nu ook zakelijke lease aan. (Foto: Shutterstock)

Het aanbod omvat zowel personenauto’s voorzien van een brandstofmotor, elektrische auto’s als bestelauto’s van meerdere merken. Ondernemers die kiezen voor een leaseproduct van de ANWB krijgen daarbij een standaard wegenwachtpakket aangeboden en haal- en brengservice. De getoonde vanafprijzen op de website van de wielrijdersbond zijn gebaseerd op een looptijd van 5 jaar (60 maanden) en een kilometrage van 15 duizend kilometer per jaar.

Aanbod 

In het aanbod van personenauto’s is er de keuze uit compacte modellen zoals de Volkswagen Up tot een sedan zoals de Mercedes-Benz CLA. Ook is er de mogelijkheid tot het leasen van een elektrische auto. Bij de elektrische bestellers is de keuze minder groot: Renault Kangoo Z.E., Mercedes-Benz eVito of Nissan e-NV200. Hierbij waarschuwt de ANWB op voorhand dat de levertijden van de leaseauto’s langer zijn dan gebruikelijk vanwege het huidige microchiptekort.

Marcus van Tol, ANWB-woordvoerder, laat weten dat de zakelijke lease door Leaseplan wordt aangeboden en uitgevoerd. “De ANWB vermarkt de zakelijke lease middels eigen kanalen en een aparte salesfunnel. Hierbij is het product speciaal voor ons samengesteld en is het zakelijk wegenwacht product gratis bij inbegrepen. Je moet ook al lid zijn om dit af te kunnen sluiten”, aldus Van Tol.

Private lease

Private lease is al langer mogelijk bij de ANWB, waarbij de bond eveneens samenwerkt met Leaseplan. In eerste instantie was de wielrijdersbond niet open over deze samenwerking. Dat leidde tot een tik op de vingers van de Reclame Code Commissie die stelde dat de reclame voor private lease in strijd was met de reclamecode.

De ANWB lanceerde de afgelopen jaren een reeks aan autogerelateerde producten, zoals een verkoopservice (samen met BCA), een occasionportaal en een garantielabel waarmee het occasions van onder meer Carnext aanbiedt.