Leasing en verhuur

Laatste update:

Aantal gebruikers Mywheels gegroeid met 60 procent

Mede door de fusie met Amber heeft Mywheels momenteel een vloot van 2.900 auto’s. (Foto: Mywheels)

Het gebruik van de deelauto’s van Mywheels is ruim verdubbeld in 2022. In totaal is het aantal klanten gestegen naar 35 duizend. Dit is een stijging van bijna zestig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Autodelen stijgt vooral in populariteit onder de doelgroep van 25-40 jaar. Extra drukte ondervond het deelautobedrijf dit jaar door de stakingen van de NS. Mede door de fusie met Amber heeft Mywheels momenteel een vloot van 2.900 auto’s. Dat maakt Mywheels bekend in een persbericht. 

Onder het totaal aantal klanten vallen zowel particuliere als zakelijke gebruikers. De deelauto’s worden voornamelijk gebruikt in stedelijk gebied, met name de vier grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Buiten de grootste steden is er afgelopen jaar ook een grote toename in populariteit te zien, zoals in Haarlem en Leiden. 

Doelstelling 2025

“Wij verwachten in 2023 de groei van Mywheels voort te zetten en willen zo nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven we onze vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van onze doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch,” aldus Karina Tiekstra, ceo Mywheels.

Aantal gebruikers Mywheels gegroeid met 60 procent | Fleet&Mobility

Aantal gebruikers Mywheels gegroeid met 60 procent

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Mede door de fusie met Amber heeft Mywheels momenteel een vloot van 2.900 auto’s. (Foto: Mywheels)

Onder het totaal aantal klanten vallen zowel particuliere als zakelijke gebruikers. De deelauto’s worden voornamelijk gebruikt in stedelijk gebied, met name de vier grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Buiten de grootste steden is er afgelopen jaar ook een grote toename in populariteit te zien, zoals in Haarlem en Leiden. 

Doelstelling 2025

“Wij verwachten in 2023 de groei van Mywheels voort te zetten en willen zo nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven we onze vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van onze doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch,” aldus Karina Tiekstra, ceo Mywheels.