Coca-Cola stapt over op elektrische bedrijfsauto’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Coca-Cola stapt over op elektrische bedrijfsauto's. (Foto: Coca-cola)

In Nederland gaat het om in totaal zo’n 300 auto’s die overgaan naar een elektrische variant. “We zijn trots dat we deze stap als bedrijf kunnen zetten en daarmee ook aansluiten op bredere duurzaamheidsinitiatieven, zoals de overstap naar elektrische heftrucks en vrachtwagens die op HVO100 biodiesel rijden.”, aldus Ron van der Wouden, associate director people & culture bij Coca-Cola Europacific Partners. Het bedrijf streeft naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2040.

Biodiesel

Eerder maakte de fabriek in Dongen al de overstap naar elektrische heftrucks en begin vorig jaar liet het bedrijf al weten dat alle vrachtwagens gebruik maken van HVO100 biodiesel. Coca-Cola Europacific Partners heeft in Nederland meer dan 760 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen.

Coca-Cola stapt over op elektrische bedrijfsauto’s | Fleet&Mobility

Coca-Cola stapt over op elektrische bedrijfsauto’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Coca-Cola stapt over op elektrische bedrijfsauto's. (Foto: Coca-cola)

In Nederland gaat het om in totaal zo’n 300 auto’s die overgaan naar een elektrische variant. “We zijn trots dat we deze stap als bedrijf kunnen zetten en daarmee ook aansluiten op bredere duurzaamheidsinitiatieven, zoals de overstap naar elektrische heftrucks en vrachtwagens die op HVO100 biodiesel rijden.”, aldus Ron van der Wouden, associate director people & culture bij Coca-Cola Europacific Partners. Het bedrijf streeft naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2040.

Biodiesel

Eerder maakte de fabriek in Dongen al de overstap naar elektrische heftrucks en begin vorig jaar liet het bedrijf al weten dat alle vrachtwagens gebruik maken van HVO100 biodiesel. Coca-Cola Europacific Partners heeft in Nederland meer dan 760 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen.