BMW presenteert slim laadstation voor aan huis

Redactie Redactie

Het oplaadstation gebruikt bij voorkeur de stroom van zonnepanelen als die aanwezig zijn en kiest anders voor laden tijdens de uren met goedkoper nachttarief. In de VS kunnen gebruikers met het systeem tot 800 dollar per jaar besparen.

Een slimme carport met zonnepanelen op het dak levert de elektrische auto groene stroom wanneer de zon schijnt, en laadt anders pas op tijdens het daltarief. Het systeem is vanaf 2016 beschikbaar.

BMW presenteerde verder een systeem waarbij gebruikte BMW i-accu’s gebruikt worden voor de opslag van stroom. Op die manier kan groene zonne-energie worden opgeslagen en in de avond en nacht worden gebruikt.

BMW presenteert slim laadstation voor aan huis | Fleet&Mobility

BMW presenteert slim laadstation voor aan huis

Redactie Redactie

Het oplaadstation gebruikt bij voorkeur de stroom van zonnepanelen als die aanwezig zijn en kiest anders voor laden tijdens de uren met goedkoper nachttarief. In de VS kunnen gebruikers met het systeem tot 800 dollar per jaar besparen.

Een slimme carport met zonnepanelen op het dak levert de elektrische auto groene stroom wanneer de zon schijnt, en laadt anders pas op tijdens het daltarief. Het systeem is vanaf 2016 beschikbaar.

BMW presenteerde verder een systeem waarbij gebruikte BMW i-accu’s gebruikt worden voor de opslag van stroom. Op die manier kan groene zonne-energie worden opgeslagen en in de avond en nacht worden gebruikt.