Uber deelt ritdata met derden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Uber vandaag op zijn website.

Gebruikers moeten dan toestemming geven om hun ritdetails vrij te geven aan andere apps. Als voorbeelden noemt Uber dat je vanuit Facebook Messenger direct een Uber-taxi kunt bestellen tijdens een chatgesprek met vrienden. Of dat je online kaartjes hebt gekocht voor een sportwedstrijd of concert en een reminder krijgt om op tijd een taxi te bestellen. Maar ook een voorstel voor een muziekplaylist die net zo lang duurt als je rit en kortingsaanbiedingen bij een restaurant in de buurt van je bestemming.

Een gebruiker kan per app aangeven of ze de functie aan willen zetten of niet.

Uberpop is inmiddels gestopt in Nederland. En Tomtom maakte eind 2015 bekend wereldwijd de wegenkaarten en verkeersinformatie voor de Uber Driver app te gaan leveren.

Uber deelt ritdata met derden | Fleet&Mobility

Uber deelt ritdata met derden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Uber vandaag op zijn website.

Gebruikers moeten dan toestemming geven om hun ritdetails vrij te geven aan andere apps. Als voorbeelden noemt Uber dat je vanuit Facebook Messenger direct een Uber-taxi kunt bestellen tijdens een chatgesprek met vrienden. Of dat je online kaartjes hebt gekocht voor een sportwedstrijd of concert en een reminder krijgt om op tijd een taxi te bestellen. Maar ook een voorstel voor een muziekplaylist die net zo lang duurt als je rit en kortingsaanbiedingen bij een restaurant in de buurt van je bestemming.

Een gebruiker kan per app aangeven of ze de functie aan willen zetten of niet.

Uberpop is inmiddels gestopt in Nederland. En Tomtom maakte eind 2015 bekend wereldwijd de wegenkaarten en verkeersinformatie voor de Uber Driver app te gaan leveren.