Eon stapt in zakelijke laadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eon anticipeert hiermee op de verwachte vraag naar openbare laadpalen in Nederland en België. Naar verwachting zal er in 2020 behoefte zijn aan zo’n 32 duizend publieke laadpalen in ons land en 21 duizend bij onze Zuiderburen.

In de nieuwe samenwerking bieden Eon en EV-Box bedrijven onder meer variabele laadtarieven en smart charging-diensten aan. “Eon is expert op het gebied van bedrijfsoplossingen ten aanzien van elektriciteit. Gekoppeld aan EV-Box’ kennis en kunde van elektrische laadstations kunnen wij onze klanten een uitstekend totaalpakket bieden”, aldus Eon Benelux-directeur Roel Meijerink.

Vanaf volgend jaar wordt in ons land de belasting op elektriciteit van laadpalen gehalveerd. Dit is een van de manieren waarop de overheid elektrisch rijden wil stimuleren. Verder is er dankzij de Green Deal uit 2015 een landelijke subsidie van 5,7 miljoen euro voor gemeenten en provinceis voor het plaatsen van publieke laadpalen.

Eon stapt in zakelijke laadpunten | Fleet&Mobility

Eon stapt in zakelijke laadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eon anticipeert hiermee op de verwachte vraag naar openbare laadpalen in Nederland en België. Naar verwachting zal er in 2020 behoefte zijn aan zo’n 32 duizend publieke laadpalen in ons land en 21 duizend bij onze Zuiderburen.

In de nieuwe samenwerking bieden Eon en EV-Box bedrijven onder meer variabele laadtarieven en smart charging-diensten aan. “Eon is expert op het gebied van bedrijfsoplossingen ten aanzien van elektriciteit. Gekoppeld aan EV-Box’ kennis en kunde van elektrische laadstations kunnen wij onze klanten een uitstekend totaalpakket bieden”, aldus Eon Benelux-directeur Roel Meijerink.

Vanaf volgend jaar wordt in ons land de belasting op elektriciteit van laadpalen gehalveerd. Dit is een van de manieren waarop de overheid elektrisch rijden wil stimuleren. Verder is er dankzij de Green Deal uit 2015 een landelijke subsidie van 5,7 miljoen euro voor gemeenten en provinceis voor het plaatsen van publieke laadpalen.