Autofabrikanten leggen productie stil wegens corona

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: BMW AG

Autofabrikant Toyota heeft de productie stilgelegd in zijn Europese fabrieken. Dit maakt Toyota Motor Europe (TME) vandaag bekend. TME organiseert een geleidelijke stopzetting van de productie van voertuigen en motoren/transmissies in Europa. “Met de lock-down-maatregelen van verschillende landen ter bestrijding van het coronavirus worden de onzekere verkoopvooruitzichten op korte termijn gevoeld. Dit geldt ook voor de logistieke en toeleveringsketens. Deze zullen in de komende weken toenemen”, verwacht TME.

Ook BMW sluit de deuren van de Europese fabrieken en een fabriek in Zuid-Afrika, tot 19 april. Het bedrijf komt tot deze beslissing als reactie op een lagere vraag en wil daarnaast de kans op verspreiding van het coronavirus verminderen. Dit meldt Automotive News Europe. In navolging van BMW legt ook VDL Nedcar, waar onder andere Mini’s worden gebouwd, de productie vier weken stil. Vanwege de coronacrisis heeft BMW de hoop van een nieuw recordjaar voor de verkoop van auto’s opgegeven. De fabrikant verwacht dat de leveringen onder het niveau van 2019 zullen liggen en dat de winstgevendheid zwak zal zijn. BMW speelt met thuiswerken en werktijdverkorting in op de afnemende vraag als gevolg van de coronacrisis. Eerder besloten Ford en Volkswagen al om de productie tijdelijk stil te leggen.

Ons zusterblad Automotive houdt dagelijks een liveblog bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de autobranche.

Autofabrikanten leggen productie stil wegens corona | Fleet&Mobility

Autofabrikanten leggen productie stil wegens corona

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: BMW AG

Autofabrikant Toyota heeft de productie stilgelegd in zijn Europese fabrieken. Dit maakt Toyota Motor Europe (TME) vandaag bekend. TME organiseert een geleidelijke stopzetting van de productie van voertuigen en motoren/transmissies in Europa. “Met de lock-down-maatregelen van verschillende landen ter bestrijding van het coronavirus worden de onzekere verkoopvooruitzichten op korte termijn gevoeld. Dit geldt ook voor de logistieke en toeleveringsketens. Deze zullen in de komende weken toenemen”, verwacht TME.

Ook BMW sluit de deuren van de Europese fabrieken en een fabriek in Zuid-Afrika, tot 19 april. Het bedrijf komt tot deze beslissing als reactie op een lagere vraag en wil daarnaast de kans op verspreiding van het coronavirus verminderen. Dit meldt Automotive News Europe. In navolging van BMW legt ook VDL Nedcar, waar onder andere Mini’s worden gebouwd, de productie vier weken stil. Vanwege de coronacrisis heeft BMW de hoop van een nieuw recordjaar voor de verkoop van auto’s opgegeven. De fabrikant verwacht dat de leveringen onder het niveau van 2019 zullen liggen en dat de winstgevendheid zwak zal zijn. BMW speelt met thuiswerken en werktijdverkorting in op de afnemende vraag als gevolg van de coronacrisis. Eerder besloten Ford en Volkswagen al om de productie tijdelijk stil te leggen.

Ons zusterblad Automotive houdt dagelijks een liveblog bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de autobranche.