Ford en ALD breiden samenwerking uit met vlootbeheer

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Ford

Ford richt samen met leasepartner ALD het bedrijf Ford Fleet Management op om leasing en wagenparkbeheer aan te bieden aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Ford Fleet Management biedt de personenauto’s en bedrijfswagens op drie manieren aan: via het dealernetwerk van Ford, via direct contact en via digitale platforms.

ALD verzorgde aan de achterkant al de leaseactiviteiten voor Ford, en daar komt nu het vlootbeheer bij voor Ford-klanten die bijvoorbeeld de auto’s in eigen beheer hebben maar het beheer willen uitbesteden. Ford Fleet Management wordt in eerste instantie in Groot-Brittannië gelanceerd; andere Europese landen volgen daarna. Het is nog niet bekend wanneer FFM ook in Nederland word geïntroduceerd.

Ford zegt te verwachten dat het met Ford Fleet Management zijn positie op de bestelautomarkt kan verstevigen. Johan Claassen, directeur van Ford Nederland, vertelde onlangs in een interview aan Automotive dat het merk ook in ons land een gooi wil doen naar de tweede positie op de lijst van bestverkochte bestelautomerken. “Het zou mooi zijn als we ons tussen Volkswagen en Mercedes kunnen nestelen, maar dat moet wel op een winstgevende manier gebeuren. Ook vanuit het perspectief van het verdienmodel van onze dealers”, zegt Claassen in dat interview.