Future Fleet&Mobility: ‘Auto blijft ideale private space in mobiliteit’ [Video]

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Zo'n 400 mobiliteitsmanagers kwamen naar de Future Fleet & Mobility Experience (Foto: Gerard van Bree).

Alle goede vervoersalternatieven ten spijt, lijkt het in mobiliteit nog altijd om de auto te draaien, en dan bij voorkeur elektrisch natuurlijk. Voor Martin Huisman, oprichter van de Vereniging Zakelijk Rijders, is het zonneklaar: “De auto is echt hét ideale vervoermiddel voor leaserijders en dé plek om in je eigen private space van de ene naar de andere plek te komen”, zo meldde Huisman op Future Fleet & Mobility Experience. Volgens een andere spreker op FFME, Norbert van den Eijnden, zelfstandig adviseur en voormalig ceo Alphabet International, gaat de autonome auto de gamechanger worden in mobiliteit. “Autonoom rijden wordt de basis voor succesvol carsharing”, is zijn overtuiging.

Nadenken

Heel anders is de problematiek in de binnensteden. Vanaf 2025 kunnen steden hun stadscentrum afsluiten voor bedrijfswagens op fossiele brandstoffen. Hoog tijd dus om na te denken over alternatieven, vindt Jaap van Daalen, directeur van Fleetsupport. “Bedrijven moeten aan de slag met de elektrificatie van bedrijfswagens. Bij de overstap naar elektrische bedrijfswagens is het belangrijk dat bedrijven een analyse maken van het huidige wagenpark en welke doelen er gesteld moeten worden voor de elektrische vloot.”.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de Future Fleet & Mobility Experience:

Future Fleet&Mobility: ‘Auto blijft ideale private space in mobiliteit’ [Video] | Fleet&Mobility

Future Fleet&Mobility: ‘Auto blijft ideale private space in mobiliteit’ [Video]

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Zo'n 400 mobiliteitsmanagers kwamen naar de Future Fleet & Mobility Experience (Foto: Gerard van Bree).

Alle goede vervoersalternatieven ten spijt, lijkt het in mobiliteit nog altijd om de auto te draaien, en dan bij voorkeur elektrisch natuurlijk. Voor Martin Huisman, oprichter van de Vereniging Zakelijk Rijders, is het zonneklaar: “De auto is echt hét ideale vervoermiddel voor leaserijders en dé plek om in je eigen private space van de ene naar de andere plek te komen”, zo meldde Huisman op Future Fleet & Mobility Experience. Volgens een andere spreker op FFME, Norbert van den Eijnden, zelfstandig adviseur en voormalig ceo Alphabet International, gaat de autonome auto de gamechanger worden in mobiliteit. “Autonoom rijden wordt de basis voor succesvol carsharing”, is zijn overtuiging.

Nadenken

Heel anders is de problematiek in de binnensteden. Vanaf 2025 kunnen steden hun stadscentrum afsluiten voor bedrijfswagens op fossiele brandstoffen. Hoog tijd dus om na te denken over alternatieven, vindt Jaap van Daalen, directeur van Fleetsupport. “Bedrijven moeten aan de slag met de elektrificatie van bedrijfswagens. Bij de overstap naar elektrische bedrijfswagens is het belangrijk dat bedrijven een analyse maken van het huidige wagenpark en welke doelen er gesteld moeten worden voor de elektrische vloot.”.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de Future Fleet & Mobility Experience: