Volvo showt interieurconcept autonome auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hierdoor kan de automobilist zelf besluiten hoe hij zijn reistijd in een zelfrijdende auto besteedt. Hij kan de auto besturen, maar als hij dat niet wil en de autonome modus aanzet, wordt het stuur teruggetrokken, de stoel versteld en verschijnt er uit het dasboard een display waarop hij onder meer online media kan bekijken.

De naam Concept 26 is gebaseerd op de gemiddelde reistijd van 26 minuten die het dagelijkse woon-werkverkeer in beslag neemt.

In 2017 verwacht Volvo in Göteborg honderd autonoom rijdende auto’s te overhandigen aan een selectie van gezinnen en forenzen die de auto’s voor hun dagelijks gebruik inzetten.

Aansprakelijkheid bespreekbaar
Volvo stelt een van de eerste autofabrikanten te zijn die aansprakelijkheid en zelfrijdende auto’s bespreekbaar durft te maken. “Wij zijn van mening dat autofabrikanten volledig verantwoordelijk moeten zijn voor de verrichtingen van hun autonoom rijdende auto’s. Wanneer een autofabrikant die aansprakelijkheid niet neemt, betekent dat feitelijk dat deze niet honderd procent overtuigd is van de betrouwbaarheid van zijn systeem voor autonoom rijden”, aldus Peter Mertens, senior vice president Volvo Car Group.

Volvo showt interieurconcept autonome auto | Fleet&Mobility

Volvo showt interieurconcept autonome auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hierdoor kan de automobilist zelf besluiten hoe hij zijn reistijd in een zelfrijdende auto besteedt. Hij kan de auto besturen, maar als hij dat niet wil en de autonome modus aanzet, wordt het stuur teruggetrokken, de stoel versteld en verschijnt er uit het dasboard een display waarop hij onder meer online media kan bekijken.

De naam Concept 26 is gebaseerd op de gemiddelde reistijd van 26 minuten die het dagelijkse woon-werkverkeer in beslag neemt.

In 2017 verwacht Volvo in Göteborg honderd autonoom rijdende auto’s te overhandigen aan een selectie van gezinnen en forenzen die de auto’s voor hun dagelijks gebruik inzetten.

Aansprakelijkheid bespreekbaar
Volvo stelt een van de eerste autofabrikanten te zijn die aansprakelijkheid en zelfrijdende auto’s bespreekbaar durft te maken. “Wij zijn van mening dat autofabrikanten volledig verantwoordelijk moeten zijn voor de verrichtingen van hun autonoom rijdende auto’s. Wanneer een autofabrikant die aansprakelijkheid niet neemt, betekent dat feitelijk dat deze niet honderd procent overtuigd is van de betrouwbaarheid van zijn systeem voor autonoom rijden”, aldus Peter Mertens, senior vice president Volvo Car Group.