‘Winterbanden minder in trek bij leaserijders’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zowel bij personenauto’s als bij bedrijfswagens worden er minder winterbanden gebruikt. In 2012 stond nog 91 procent van de onderzochte personenauto’s op winterbanden, in 2014 was dat nog maar 87 procent. “In 2015 zien we dat deze trend voortgezet wordt. Tot nu toe maakt 87 procent van de leaserijders gebruik van winterbanden”, zegt Simon Corsèl, communicatiemedewerker bij Alphabet. “Bij de personenauto’s is de daling voornamelijk te danken aan de zachtere winters.”

Volvo-rijders blijven vasthouden aan winterbanden, 97 procent van hen kiest ervoor. Bij Mercedes-rijders is dit percentage 96 procent. Mini-rijders kiezen het minst vaak voor winterbanden, minder dan de helft van hen maakt er gebruik van. Onder Fiat-rijders is dit 53 procent.

Alphabet adviseert leaserijders nog steeds om voor winterbanden te kiezen. “Maar we snappen ook dat een steeds grotere groep de voorkeur geeft aan de vierseizoenenband”, aldus Corsèl.

‘Winterbanden minder in trek bij leaserijders’ | Fleet&Mobility

‘Winterbanden minder in trek bij leaserijders’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zowel bij personenauto’s als bij bedrijfswagens worden er minder winterbanden gebruikt. In 2012 stond nog 91 procent van de onderzochte personenauto’s op winterbanden, in 2014 was dat nog maar 87 procent. “In 2015 zien we dat deze trend voortgezet wordt. Tot nu toe maakt 87 procent van de leaserijders gebruik van winterbanden”, zegt Simon Corsèl, communicatiemedewerker bij Alphabet. “Bij de personenauto’s is de daling voornamelijk te danken aan de zachtere winters.”

Volvo-rijders blijven vasthouden aan winterbanden, 97 procent van hen kiest ervoor. Bij Mercedes-rijders is dit percentage 96 procent. Mini-rijders kiezen het minst vaak voor winterbanden, minder dan de helft van hen maakt er gebruik van. Onder Fiat-rijders is dit 53 procent.

Alphabet adviseert leaserijders nog steeds om voor winterbanden te kiezen. “Maar we snappen ook dat een steeds grotere groep de voorkeur geeft aan de vierseizoenenband”, aldus Corsèl.