Leasing en verhuur

Laatste update:

VAVDZ wil winterbanden in autoregeling

Winterbanden horen standaard in elke autoregeling thuis. Dat vindt Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ).

Volgens een onderzoek van de vereniging onder eigen leden heeft een kwart van de 521 respondenten echter geen winterbanden onder de zakelijk gereden auto. Van de groep die ze wel heeft, zou ruim 20% ze zelf betaald hebben. In beide gevallen is dat vooral omdat de werkgever de aanschaf niet voor zijn rekening nemen wil: 51% van de leden geeft aan dat die een verzoek om winterbanden niet honoreert.

De vereniging tekent hierbij aan dat winterbanden heel goed in de autoregeling opgenomen kunnen worden, bijvoorbeeld door ze deel uit te laten maken van het normleasebedrag. De kosten vallen mee, want de zomerbanden slijten niet gedurende de wintermaanden. Bovenal echter moeten welzijn en veiligheid van de berijders zwaarder wegen dan een eventuele besparing op winterbanden, stelt VAVDZ-voorzitter Martin Huisman.

“De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht winterbanden voor hun rekening moeten nemen of anders een regeling in het leven moeten roepen die het gebruik ervan stimuleert. Het verbieden van winterbanden door werkgevers is onverantwoord.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
VAVDZ wil winterbanden in autoregeling | Fleet&Mobility

VAVDZ wil winterbanden in autoregeling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens een onderzoek van de vereniging onder eigen leden heeft een kwart van de 521 respondenten echter geen winterbanden onder de zakelijk gereden auto. Van de groep die ze wel heeft, zou ruim 20% ze zelf betaald hebben. In beide gevallen is dat vooral omdat de werkgever de aanschaf niet voor zijn rekening nemen wil: 51% van de leden geeft aan dat die een verzoek om winterbanden niet honoreert.

De vereniging tekent hierbij aan dat winterbanden heel goed in de autoregeling opgenomen kunnen worden, bijvoorbeeld door ze deel uit te laten maken van het normleasebedrag. De kosten vallen mee, want de zomerbanden slijten niet gedurende de wintermaanden. Bovenal echter moeten welzijn en veiligheid van de berijders zwaarder wegen dan een eventuele besparing op winterbanden, stelt VAVDZ-voorzitter Martin Huisman.

“De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht winterbanden voor hun rekening moeten nemen of anders een regeling in het leven moeten roepen die het gebruik ervan stimuleert. Het verbieden van winterbanden door werkgevers is onverantwoord.”