Connected gaspedaal bespaart brandstof

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de onderdelenfabrikant is de bestuurder zelf verantwoordelijk voor een kwart van het brandstofverbruik. “Het actieve gaspedaal van Bosch helpt bestuurders om brandstof te besparen en waarschuwt hen ook voor potentieel gevaarlijke situaties, ” zegt Stefan Seiberth, voorzitter van de divisie Gasoline Systems van Robert Bosch GmbH.

Wanneer de auto is uitgerust met een rijhulpsysteem, wordt het pedaal een waarschuwingsindicator: in combinatie met het navigatiesysteem of een camera die verkeersborden herkent, geeft het gaspedaal van Bosch bestuurders een haptisch waarschuwingssignaal wanneer ze bijvoorbeeld een gevaarlijke bocht naderen met een te hoge snelheid.

Het actieve gaspedaal helpt bestuurders om het gaspedaal heel lichtvoetig in te drukken. Dankzij de feedback van het pedaal kunnen ze hun brandstofverbruik met zeven procent verlagen. 

Connected gaspedaal bespaart brandstof | Fleet&Mobility

Connected gaspedaal bespaart brandstof

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de onderdelenfabrikant is de bestuurder zelf verantwoordelijk voor een kwart van het brandstofverbruik. “Het actieve gaspedaal van Bosch helpt bestuurders om brandstof te besparen en waarschuwt hen ook voor potentieel gevaarlijke situaties, ” zegt Stefan Seiberth, voorzitter van de divisie Gasoline Systems van Robert Bosch GmbH.

Wanneer de auto is uitgerust met een rijhulpsysteem, wordt het pedaal een waarschuwingsindicator: in combinatie met het navigatiesysteem of een camera die verkeersborden herkent, geeft het gaspedaal van Bosch bestuurders een haptisch waarschuwingssignaal wanneer ze bijvoorbeeld een gevaarlijke bocht naderen met een te hoge snelheid.

Het actieve gaspedaal helpt bestuurders om het gaspedaal heel lichtvoetig in te drukken. Dankzij de feedback van het pedaal kunnen ze hun brandstofverbruik met zeven procent verlagen.