Testrijden met 50 zelfrijdende auto’s op A2 gepland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het initiatief van Aon is een vervolg op een proef met dertien auto’s eind vorig jaar op de RDW-testbaan in Lelystad. De testrit staat al een tijdje op de planning, inmiddels heeft ingenieursbureau Royal HaskoningDHV op basis van die testresultaten groen licht gegeven en stelt dat het veilig is om in zelfrijdende colonne op de openbare weg te rijden.

Tijdens het zogenoemde ‘platooning’ rijden bepalen auto’s zelfstandig hun snelheid en de afstand tot hun voorligger. Het is volgens Aon de eerste grote ontheffingsvrije test van semi-zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Europa.

Voor de test werkt Aon samen met partners Royal HaskoningDHV, Business Lease Nederland en Prodrive Training. De verzekeraar hoopt met de test op de A2 meer voordelen en risico’s van hoog autonome auto’s in kaart te kunnen brengen.

Testrijden met 50 zelfrijdende auto’s op A2 gepland | Fleet&Mobility

Testrijden met 50 zelfrijdende auto’s op A2 gepland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het initiatief van Aon is een vervolg op een proef met dertien auto’s eind vorig jaar op de RDW-testbaan in Lelystad. De testrit staat al een tijdje op de planning, inmiddels heeft ingenieursbureau Royal HaskoningDHV op basis van die testresultaten groen licht gegeven en stelt dat het veilig is om in zelfrijdende colonne op de openbare weg te rijden.

Tijdens het zogenoemde ‘platooning’ rijden bepalen auto’s zelfstandig hun snelheid en de afstand tot hun voorligger. Het is volgens Aon de eerste grote ontheffingsvrije test van semi-zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Europa.

Voor de test werkt Aon samen met partners Royal HaskoningDHV, Business Lease Nederland en Prodrive Training. De verzekeraar hoopt met de test op de A2 meer voordelen en risico’s van hoog autonome auto’s in kaart te kunnen brengen.