Tesla ontziet leasemaatschappijen bij Model 3 bestellingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat vertelt woordvoerder Berith Behrens van Tesla Motors Nederland aan Automotive.

Behrens bevestigt dat er maximum is ingesteld van het aantal Models 3 die besteld kunnen worden per persoon. “Om speculatie en handel in reserveringen te voorkomen hebben we het maximum wereldwijd op twee Tesla’s Model 3 reserveringen per persoon gezet.”

Tesla-topman Elon Musk had dit al aangekondigd op Twitter: “Duplicates will be cancelled. Max of 2 will be delivered to any one person. Only 5% of orders are 2, so speculation unlikely.”

Voor leasemaatschappijen geldt dus een andere limiet. Het is volgens Behrens geen definitieve maatregel. “Op zeker moment zal deze limiet er wel af gaan.”

Sinds begin april kon met een aanbetaling van duizend euro per auto een plek op de wachtlijst voor de Model 3 gereserveerd worden. In een week tijd werden er wereldwijd 325 duizend orders geplaatst. Voor 499 euro per maand biedt Mijndomeinauto de Model 3 in private leaseconstructie aan. Directeur Hans Blink heeft er inmiddels honderd gereserveerd, die zijn zeker niet geannuleerd, laat hij desgevraagd weten.

 

Tesla ontziet leasemaatschappijen bij Model 3 bestellingen | Fleet&Mobility

Tesla ontziet leasemaatschappijen bij Model 3 bestellingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat vertelt woordvoerder Berith Behrens van Tesla Motors Nederland aan Automotive.

Behrens bevestigt dat er maximum is ingesteld van het aantal Models 3 die besteld kunnen worden per persoon. “Om speculatie en handel in reserveringen te voorkomen hebben we het maximum wereldwijd op twee Tesla’s Model 3 reserveringen per persoon gezet.”

Tesla-topman Elon Musk had dit al aangekondigd op Twitter: “Duplicates will be cancelled. Max of 2 will be delivered to any one person. Only 5% of orders are 2, so speculation unlikely.”

Voor leasemaatschappijen geldt dus een andere limiet. Het is volgens Behrens geen definitieve maatregel. “Op zeker moment zal deze limiet er wel af gaan.”

Sinds begin april kon met een aanbetaling van duizend euro per auto een plek op de wachtlijst voor de Model 3 gereserveerd worden. In een week tijd werden er wereldwijd 325 duizend orders geplaatst. Voor 499 euro per maand biedt Mijndomeinauto de Model 3 in private leaseconstructie aan. Directeur Hans Blink heeft er inmiddels honderd gereserveerd, die zijn zeker niet geannuleerd, laat hij desgevraagd weten.