Diesels verliezen terrein in Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit voorspelt het Britse onderzoeksbureau Automotive Industry Data (A.I.D.) vandaag.

Worst case scenario
De analisten van A.I.D baseren zich daarbij op hun ‘worst case scenario’, waarbij het negatieve milieu-imago dat rondom diesels bestaat niet kantelt. Als maatregelen uitblijven om het vertrouwen van (potentiële) dieselrijders te herstellen, bestaat volgens hun het risico dat in andere EU-landen hetzelfde gebeurt als in Frankrijk, dat jarenlang gold als het dieselbastion van Europa. Daar keerden gedesillusioneerde dieselrijders deze brandstof de afgelopen periode op grote schaal de rug toe. Met als gevolg dat het aandeel van personenautodiesels in de totale verkopen sinds 2013 is afgenomen van 67,0 procent tot 52,7 procent nu.

Historisch dieptepunt
Inmiddels is in veel EU-lidstaten de tanende belangstelling voor dieselauto’s zichtbaar. Met Nederland voorop. In ons land daalde het dieselaandeel van personenauto’s in de periode tot en met mei dit jaar van 21,8 tot 16,9 procent, een historisch dieptepunt. Diesels zijn in Nederland verhoudingsgewijs minder in trek aangezien er geen zelfontbranders tegen een laag bijtellingstarief te krijgen zijn.

Diesels verliezen terrein in Europa | Fleet&Mobility

Diesels verliezen terrein in Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit voorspelt het Britse onderzoeksbureau Automotive Industry Data (A.I.D.) vandaag.

Worst case scenario
De analisten van A.I.D baseren zich daarbij op hun ‘worst case scenario’, waarbij het negatieve milieu-imago dat rondom diesels bestaat niet kantelt. Als maatregelen uitblijven om het vertrouwen van (potentiële) dieselrijders te herstellen, bestaat volgens hun het risico dat in andere EU-landen hetzelfde gebeurt als in Frankrijk, dat jarenlang gold als het dieselbastion van Europa. Daar keerden gedesillusioneerde dieselrijders deze brandstof de afgelopen periode op grote schaal de rug toe. Met als gevolg dat het aandeel van personenautodiesels in de totale verkopen sinds 2013 is afgenomen van 67,0 procent tot 52,7 procent nu.

Historisch dieptepunt
Inmiddels is in veel EU-lidstaten de tanende belangstelling voor dieselauto’s zichtbaar. Met Nederland voorop. In ons land daalde het dieselaandeel van personenauto’s in de periode tot en met mei dit jaar van 21,8 tot 16,9 procent, een historisch dieptepunt. Diesels zijn in Nederland verhoudingsgewijs minder in trek aangezien er geen zelfontbranders tegen een laag bijtellingstarief te krijgen zijn.