Slechts 8% wil leaseauto verruilen voor mobiliteit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de Corporate Vehicle Observatory (CVO) Fleet Barometer 2016 van leasemaatschappij Arval. In twaalf Europese landen is in Q1 van 2016 de CVO uitgezet. Arval interviewde in totaal 206 medewerkers bij bedrijven die minimaal tien voertuigen in beheer hebben.

Stijging aantal deelauto`s 
Hoewel er dus veel weerstand wordt verwacht bij een transitie van leaseauto’s naar mobiliteit in een bedrijf, denkt een kwart van de werkgevers in Nederland dat het aandeel van deelauto’s in het wagenpark zal stijgen. Bij jongeren ligt de acceptatie naar verwachting iets hoger: 41 procent van de jongeren is geïnteresseerd in autodelen.

Vorig jaar bleek al uit de CVO dat Nederland voorop loopt op de rest van Europa wat betreft de inzet van telematica in het wagenpark. Dat is nog steeds zo: in Nederland zet 42 van de bedrijven telematica in. In de rest van Europa is dat 33 procent. Telematica wordt dan vooral ingezet om de locatie van een voertuig te bepalen of als volgsysteem.

Dit jaar is ook gekeken naar de acceptatie van zelfrijdende voertuigen door werknemers. Zo’n 54 procent van de respondenten gaf aan te verwachten dat hun medewerkers het gebruik van zelfstandig rijdende auto’s in de toekomst accepteren.

Bekijk de volledige CVO 2016 van Arval hier

Slechts 8% wil leaseauto verruilen voor mobiliteit | Fleet&Mobility

Slechts 8% wil leaseauto verruilen voor mobiliteit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de Corporate Vehicle Observatory (CVO) Fleet Barometer 2016 van leasemaatschappij Arval. In twaalf Europese landen is in Q1 van 2016 de CVO uitgezet. Arval interviewde in totaal 206 medewerkers bij bedrijven die minimaal tien voertuigen in beheer hebben.

Stijging aantal deelauto`s 
Hoewel er dus veel weerstand wordt verwacht bij een transitie van leaseauto’s naar mobiliteit in een bedrijf, denkt een kwart van de werkgevers in Nederland dat het aandeel van deelauto’s in het wagenpark zal stijgen. Bij jongeren ligt de acceptatie naar verwachting iets hoger: 41 procent van de jongeren is geïnteresseerd in autodelen.

Vorig jaar bleek al uit de CVO dat Nederland voorop loopt op de rest van Europa wat betreft de inzet van telematica in het wagenpark. Dat is nog steeds zo: in Nederland zet 42 van de bedrijven telematica in. In de rest van Europa is dat 33 procent. Telematica wordt dan vooral ingezet om de locatie van een voertuig te bepalen of als volgsysteem.

Dit jaar is ook gekeken naar de acceptatie van zelfrijdende voertuigen door werknemers. Zo’n 54 procent van de respondenten gaf aan te verwachten dat hun medewerkers het gebruik van zelfstandig rijdende auto’s in de toekomst accepteren.

Bekijk de volledige CVO 2016 van Arval hier