Leasing en verhuur

Laatste update:

Arval bestelt 10 duizend stuks van de Lightyear 2

Arval heeft 10 duizend Lightyear 2 besteld. (FotoL Lightyear)

Leasemaatschappij Arval heeft een pre-order van 10 duizend exemplaren van de Lightyear 2 geplaatst.

Het het om de Lightyear 2, het toegankelijkere model voor massaproductie, dat de zonneautofabrikant in Helmond in de planning heeft. Dit melden Lightyear en Arval in een gezamenlijk persbericht. De Lightyear 2 zou een prijs moeten krijgen van minder dan 40 duizend euro.

Valmet

Lightyear heeft een elektrische auto ontwikkeld die voor een deel kan rijden op zonnestroom. Op dit moment loopt de productie van de exclusieve Lightyear 0 bij Valmet in Finland. Die auto kostte 250 duizend euro. Het is de bedoeling dat die in de loop van 2025 wordt opgevolgd door volumemodel Lightyear 2. De pre-order van leasemaatschappij Arval geeft het Nederlandse bedrijf meer zekerheid. Eerder bestelde ook deelplatform Mywheels een order van 5 duizend Lightyear 2, ook Leaseplan plaatste een order van 5 duizend stuks van dit model. Lightyear zegt nu ruim 21 duizend pre-orders binnen te hebben.

Lex Hoefsloot, ceo en medeoprichter van Lightyear: Naast het aanbieden van onze elektrische zonneauto’s aan particuliere consumenten, speelt Arval als leasemaatschappij een cruciale rol in het beschikbaar maken van onze technologieën voor zoveel mogelijk mensen.”

Arval bestelt 10 duizend stuks van de Lightyear 2 | Fleet&Mobility

Arval bestelt 10 duizend stuks van de Lightyear 2

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Arval heeft 10 duizend Lightyear 2 besteld. (FotoL Lightyear)

Het het om de Lightyear 2, het toegankelijkere model voor massaproductie, dat de zonneautofabrikant in Helmond in de planning heeft. Dit melden Lightyear en Arval in een gezamenlijk persbericht. De Lightyear 2 zou een prijs moeten krijgen van minder dan 40 duizend euro.

Valmet

Lightyear heeft een elektrische auto ontwikkeld die voor een deel kan rijden op zonnestroom. Op dit moment loopt de productie van de exclusieve Lightyear 0 bij Valmet in Finland. Die auto kostte 250 duizend euro. Het is de bedoeling dat die in de loop van 2025 wordt opgevolgd door volumemodel Lightyear 2. De pre-order van leasemaatschappij Arval geeft het Nederlandse bedrijf meer zekerheid. Eerder bestelde ook deelplatform Mywheels een order van 5 duizend Lightyear 2, ook Leaseplan plaatste een order van 5 duizend stuks van dit model. Lightyear zegt nu ruim 21 duizend pre-orders binnen te hebben.

Lex Hoefsloot, ceo en medeoprichter van Lightyear: Naast het aanbieden van onze elektrische zonneauto’s aan particuliere consumenten, speelt Arval als leasemaatschappij een cruciale rol in het beschikbaar maken van onze technologieën voor zoveel mogelijk mensen.”