Uber start met dertig e-taxi`s in londen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met het inzetten van emissievrije taxi’s wil Uber bijdragen in de aanpak van luchtvervuiling in Londen en de rest van de UK. Volgens Jo Bertram, general manager van Uber in Groot-Brittannië, heeft de taxidienst inmiddels ruim 1,9 miljoen kilometer en 211 tot CO2 bespaard. Naar zijn mening kan het bedrijf nog meer betekenen: “want steeds meer mensen kiezen ervoor hun rit te delen en hun eigen auto thuis te laten staan.”

Actieradius 300 km
De BYD e6 die in Londen gaat rijden heeft een actieradius van 300 kilometer. Dat is minder dan het bereik van 400 kilometer dat de Europese versie van de BYD e6 heeft, maar meer dan genoeg voor het taxivervoer in de Britse hoofdstad.

Bezorgdheid luchtkwaliteit
Het is voor het eerst in het Verenig Koninkrijk dat Uber passagiers de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een emissieloze taxirit. De proef van Uber komt juist op het moment dat er bezorgdheid heerst in de City over de luchtkwaliteit en de impact van uitstoot van wegverkeer op de volksgezondheid.

Uber start met dertig e-taxi`s in londen | Fleet&Mobility

Uber start met dertig e-taxi`s in londen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met het inzetten van emissievrije taxi’s wil Uber bijdragen in de aanpak van luchtvervuiling in Londen en de rest van de UK. Volgens Jo Bertram, general manager van Uber in Groot-Brittannië, heeft de taxidienst inmiddels ruim 1,9 miljoen kilometer en 211 tot CO2 bespaard. Naar zijn mening kan het bedrijf nog meer betekenen: “want steeds meer mensen kiezen ervoor hun rit te delen en hun eigen auto thuis te laten staan.”

Actieradius 300 km
De BYD e6 die in Londen gaat rijden heeft een actieradius van 300 kilometer. Dat is minder dan het bereik van 400 kilometer dat de Europese versie van de BYD e6 heeft, maar meer dan genoeg voor het taxivervoer in de Britse hoofdstad.

Bezorgdheid luchtkwaliteit
Het is voor het eerst in het Verenig Koninkrijk dat Uber passagiers de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een emissieloze taxirit. De proef van Uber komt juist op het moment dat er bezorgdheid heerst in de City over de luchtkwaliteit en de impact van uitstoot van wegverkeer op de volksgezondheid.