Telematica-omzet Q3 bij Tomtom stijgt 15 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is te lezen in het kwartaaloverzicht van Tomtom.

Harold Goddijn, ceo van Tomtom, roemt vooral de deal met Volvo die onlangs werd gesloten. Tomtom biedt steeds meer informatie- en telematicadiensten aan. “Onze orderintake voor dit jaar is tot nu toe al ruim 200 miljoen euro, volledig in lijn met onze verwachtingen. We wonnen de grootste deal ter beschikking in deze markt dit jaar. Dit kwartaal kondigden wij een samenwerkingsverband met Nvidia, producent van computerhardware, om een cloud-to-car mapping systeem voor HD-kaarten voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen.”

Het is vooral de afdeling met consumentenproducten waar het minder goed ging, er kwam in Q3 15 procent minder geld binnen uit die hoek.

Onlangs opende minister Schultz van Infrastructuur & Milieu een verkeerscentrum van Tomtom in Amsterdam.

Telematica-omzet Q3 bij Tomtom stijgt 15 procent | Fleet&Mobility

Telematica-omzet Q3 bij Tomtom stijgt 15 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is te lezen in het kwartaaloverzicht van Tomtom.

Harold Goddijn, ceo van Tomtom, roemt vooral de deal met Volvo die onlangs werd gesloten. Tomtom biedt steeds meer informatie- en telematicadiensten aan. “Onze orderintake voor dit jaar is tot nu toe al ruim 200 miljoen euro, volledig in lijn met onze verwachtingen. We wonnen de grootste deal ter beschikking in deze markt dit jaar. Dit kwartaal kondigden wij een samenwerkingsverband met Nvidia, producent van computerhardware, om een cloud-to-car mapping systeem voor HD-kaarten voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen.”

Het is vooral de afdeling met consumentenproducten waar het minder goed ging, er kwam in Q3 15 procent minder geld binnen uit die hoek.

Onlangs opende minister Schultz van Infrastructuur & Milieu een verkeerscentrum van Tomtom in Amsterdam.