‘VK geeft elektrische auto’s speciale nummerborden en voorrechten’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Britse overheid voert in het najaar speciale nummerborden in voor elektrische auto's. (Foto: Shutterstock)

In Groot-Brittannië wordt dit najaar een apart nummerbord ingevoerd voor elektrische auto’s. De nummerborden met een groene streep aan één kant moeten de herkenbaarheid van elektrische auto’s vergroten. Hierdoor kunnen lokale overheden voorrechten verlenen aan bestuurders, zoals goedkopere parkeerplaatsen. Dat meldt de NOS.

De maatregel van Minister van Transport Grant Shapps is bedoeld om het gebruik van schonere auto’s te stimuleren. Het Verenigd Koninkrijk streeft er naar om de koolstofdioxine-uitstoot te reduceren naar nul in 2050. Eerder beloofde de Britse overheid een miljoenenlening aan Jaguar voor een EV-fabriek en zijn eigenaren van elektrische auto’s volledig vrijgesteld van belasting.

De Britse regering maakt daarnaast bijna 13,5 miljoen euro vrij om onderzoek naar emissievrije technologie te financieren. Zoals naar minder vervuilende manieren om de accu’s voor elektrische voertuigen op te laden.

Elektrische auto’s hebben in Duitsland ook een aangepast nummerbord, waar een E aan het einde staat, in plaats van een cijfer. Nederland kent geen speciale kentekens voor elektrische auto’s.

‘VK geeft elektrische auto’s speciale nummerborden en voorrechten’ | Fleet&Mobility

‘VK geeft elektrische auto’s speciale nummerborden en voorrechten’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Britse overheid voert in het najaar speciale nummerborden in voor elektrische auto's. (Foto: Shutterstock)

In Groot-Brittannië wordt dit najaar een apart nummerbord ingevoerd voor elektrische auto’s. De nummerborden met een groene streep aan één kant moeten de herkenbaarheid van elektrische auto’s vergroten. Hierdoor kunnen lokale overheden voorrechten verlenen aan bestuurders, zoals goedkopere parkeerplaatsen. Dat meldt de NOS.

De maatregel van Minister van Transport Grant Shapps is bedoeld om het gebruik van schonere auto’s te stimuleren. Het Verenigd Koninkrijk streeft er naar om de koolstofdioxine-uitstoot te reduceren naar nul in 2050. Eerder beloofde de Britse overheid een miljoenenlening aan Jaguar voor een EV-fabriek en zijn eigenaren van elektrische auto’s volledig vrijgesteld van belasting.

De Britse regering maakt daarnaast bijna 13,5 miljoen euro vrij om onderzoek naar emissievrije technologie te financieren. Zoals naar minder vervuilende manieren om de accu’s voor elektrische voertuigen op te laden.

Elektrische auto’s hebben in Duitsland ook een aangepast nummerbord, waar een E aan het einde staat, in plaats van een cijfer. Nederland kent geen speciale kentekens voor elektrische auto’s.