Subsidiepot aanschaf nieuwe elektrische auto bijna leeg

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Inmiddels hebben bijna 2.100 particulieren een subsidie van 4.000 euro aangevraagd voor de aanschaf van een EV. Daarmee is 8,4 van de 10 miljoen euro opgesoupeerd. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). In totaal is de subsidiepot goed voor ongeveer De vraag naar subsidies voor een gebruikte EV is stukken kleiner. Inmiddels staat het aantal aanvragen op ruim 600, goed voor 1,3 miljoen euro. Er is nog een kleine zes miljoen (goed voor 3.000 voertuigen) beschikbaar.

De RVO laat weten dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bepaalt of er geld wordt bijgestort als de pot leegraakt. Met de subsidie wil de overheid de aanschaf (of lease) van elektrische auto’s door particulieren stimuleren. Nu is nog het overgrote deel van de EV’s geregistreerd door leasemaatschappijen. Branchevereniging VNA riep al eerder dat het budget te laag is.

Subsidiepot aanschaf nieuwe elektrische auto bijna leeg | Fleet&Mobility

Subsidiepot aanschaf nieuwe elektrische auto bijna leeg

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Inmiddels hebben bijna 2.100 particulieren een subsidie van 4.000 euro aangevraagd voor de aanschaf van een EV. Daarmee is 8,4 van de 10 miljoen euro opgesoupeerd. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). In totaal is de subsidiepot goed voor ongeveer De vraag naar subsidies voor een gebruikte EV is stukken kleiner. Inmiddels staat het aantal aanvragen op ruim 600, goed voor 1,3 miljoen euro. Er is nog een kleine zes miljoen (goed voor 3.000 voertuigen) beschikbaar.

De RVO laat weten dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bepaalt of er geld wordt bijgestort als de pot leegraakt. Met de subsidie wil de overheid de aanschaf (of lease) van elektrische auto’s door particulieren stimuleren. Nu is nog het overgrote deel van de EV’s geregistreerd door leasemaatschappijen. Branchevereniging VNA riep al eerder dat het budget te laag is.