Grijs beheer

Laatste update:

Amazon breidt Europese vloot uit met 1.800 elektrische bestelwagens

Amazon breidt zijn Europese vloot uit met elektrische bestelwagens van Mercedes-Benz. (Foto: Amazon)

Het gaat om 1.200 eSprinters en 600 eVito’s van Mercedes-Benz.

Deze order is de grootste bestelling van elektrische voertuigen ooit van de autofabrikant, zo maakt het Amerikaanse online warenhuis bekend in een persbericht. Dankzij de elektrische bestelwagens reduceert Amazon duizend tonnen aan de uitstoot van koolstof-dioxine.

Bestelwagens

Van de 1.800 elektrische bestelwagens zijn meer dan 1.200 bestelwagens van het type eSprinter. De overige elektrische bestelwagens zijn de eVito, een middelgrote elektrische bestelwagen. Volgens Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans, is de order een voortzetting van een langere samenwerking tussen de bedrijven. “Met onze elektrische bestelwagens voertuigen laten we zien dat die qua uitrusting en actieradius uitstekend geschikt zijn voor de vereisten van de koeriers-, expres- en pakketdienstensector. Ze laten zien dat emissievrij rijden en lage bedrijfskosten perfect kunnen worden gecombineerd”. Gaandeweg groeit het aanbod van elektrische bestelwagens, maar het aanbod is nog beperkt.

Mercedes-Benz heeft zich aangesloten bij The Climate Pledge, een initiatief van Amazon, waardoor beide bedrijven het doel ondersteunen om in 2040 de uitstoot van koolstof tot nul te reduceren. Jeff Bezos, ceo van Amazon, investeerde eerder 700 miljoen euro in startup Rivian waarbij hij 100 duizend elektrische bestelwagens heeft besteld. De eerste bestelwagens moeten dit jaar geleverd worden.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Amazon breidt Europese vloot uit met 1.800 elektrische bestelwagens | Fleet&Mobility

Amazon breidt Europese vloot uit met 1.800 elektrische bestelwagens

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Amazon breidt zijn Europese vloot uit met elektrische bestelwagens van Mercedes-Benz. (Foto: Amazon)

Deze order is de grootste bestelling van elektrische voertuigen ooit van de autofabrikant, zo maakt het Amerikaanse online warenhuis bekend in een persbericht. Dankzij de elektrische bestelwagens reduceert Amazon duizend tonnen aan de uitstoot van koolstof-dioxine.

Bestelwagens

Van de 1.800 elektrische bestelwagens zijn meer dan 1.200 bestelwagens van het type eSprinter. De overige elektrische bestelwagens zijn de eVito, een middelgrote elektrische bestelwagen. Volgens Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans, is de order een voortzetting van een langere samenwerking tussen de bedrijven. “Met onze elektrische bestelwagens voertuigen laten we zien dat die qua uitrusting en actieradius uitstekend geschikt zijn voor de vereisten van de koeriers-, expres- en pakketdienstensector. Ze laten zien dat emissievrij rijden en lage bedrijfskosten perfect kunnen worden gecombineerd”. Gaandeweg groeit het aanbod van elektrische bestelwagens, maar het aanbod is nog beperkt.

Mercedes-Benz heeft zich aangesloten bij The Climate Pledge, een initiatief van Amazon, waardoor beide bedrijven het doel ondersteunen om in 2040 de uitstoot van koolstof tot nul te reduceren. Jeff Bezos, ceo van Amazon, investeerde eerder 700 miljoen euro in startup Rivian waarbij hij 100 duizend elektrische bestelwagens heeft besteld. De eerste bestelwagens moeten dit jaar geleverd worden.