Samenwerking ALD Automotive met connected car-startup Vinli

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse startup Vinli heeft connected car-software ontwikkeld die in de cloud beschikbaar is. In samenwerking met ALD Automotive worden de diensten verder ontwikkeld. Het doel is dat ALD leaserijders een verbeterde rijervaring biedt en de TCO van wagenparkbeheerders optimaliseert, meldt het bedrijf in een persbericht.

Door het toepassen van data uit auto’s in intelligent services, wordt de veiligheid en efficiëntie van reizen verbeterd, stelt Lonneke van der Horst, marketing & strategy director Nederland van ALD. “Een van de richtingen waar we aan denken zijn pay-as-you-drive oplossingen, waarbij je alleen betaalt wat je werkelijk rijdt of op afroep: zodra je het nodig hebt. Om een beter beeld te krijgen van de specifieke wensen van onze klanten gaan we eerst starten met enkele proefprojecten met connected car-services.”

ALD wil op internationaal niveau een breed aanbod van connected car-diensten voor fleetprofessionals en leaserijders aanbieden. Om die reden werd vorig jaar al een samenwerking met Microsoft aangekondigd.

Samenwerking ALD Automotive met connected car-startup Vinli | Fleet&Mobility

Samenwerking ALD Automotive met connected car-startup Vinli

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse startup Vinli heeft connected car-software ontwikkeld die in de cloud beschikbaar is. In samenwerking met ALD Automotive worden de diensten verder ontwikkeld. Het doel is dat ALD leaserijders een verbeterde rijervaring biedt en de TCO van wagenparkbeheerders optimaliseert, meldt het bedrijf in een persbericht.

Door het toepassen van data uit auto’s in intelligent services, wordt de veiligheid en efficiëntie van reizen verbeterd, stelt Lonneke van der Horst, marketing & strategy director Nederland van ALD. “Een van de richtingen waar we aan denken zijn pay-as-you-drive oplossingen, waarbij je alleen betaalt wat je werkelijk rijdt of op afroep: zodra je het nodig hebt. Om een beter beeld te krijgen van de specifieke wensen van onze klanten gaan we eerst starten met enkele proefprojecten met connected car-services.”

ALD wil op internationaal niveau een breed aanbod van connected car-diensten voor fleetprofessionals en leaserijders aanbieden. Om die reden werd vorig jaar al een samenwerking met Microsoft aangekondigd.