Living lab opgericht voor slim laden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder opende de stichting al een testlab voor smart charging

ElaadNL is een kennis- en innovatiecentrum en regelt de coördinatie van aansluitingen voor publieke laadpunten op het elektriciteitsnet. Inmiddels heeft een aantal stakeholders al zijn medewerking toegezegd: laadpaalbeheerder EVnetNL, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Amsterdam, de gemeente Den Haag, de gemeente Utrecht en laadstationexploitant Pitpoint.

Bestaande laadpalen upgraden

In dit living lab wil ElaadNL bestaande publieke laadpunten op straat en laadpunten thuis upgraden tot slimme laadpunten. Deze slimme laadinfrastructuur moet gebruikt worden voor tests en onderzoeken. De ervaringen van die tests worden vervolgens gebundeld en benut om internationale standaarden op te stellen.

Volgens de stichting groeit het aanbod zonne- en windenergie hard en kan het aanbod in de toekomst groter zijn dan de vraag naar die energie op bepaalde momenten. Die stroom moet worden opgeslagen om op een later moment te gebruiken voor het laden van EV’s: flexibel laden. Ook wordt onderzocht hoe lokale opwek van duurzame energie gekoppeld kan worden aan het laden van elektrische auto’s. En wat het klantengedrag is bij slimme laadstations.

Living lab opgericht voor slim laden | Fleet&Mobility

Living lab opgericht voor slim laden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder opende de stichting al een testlab voor smart charging

ElaadNL is een kennis- en innovatiecentrum en regelt de coördinatie van aansluitingen voor publieke laadpunten op het elektriciteitsnet. Inmiddels heeft een aantal stakeholders al zijn medewerking toegezegd: laadpaalbeheerder EVnetNL, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Amsterdam, de gemeente Den Haag, de gemeente Utrecht en laadstationexploitant Pitpoint.

Bestaande laadpalen upgraden

In dit living lab wil ElaadNL bestaande publieke laadpunten op straat en laadpunten thuis upgraden tot slimme laadpunten. Deze slimme laadinfrastructuur moet gebruikt worden voor tests en onderzoeken. De ervaringen van die tests worden vervolgens gebundeld en benut om internationale standaarden op te stellen.

Volgens de stichting groeit het aanbod zonne- en windenergie hard en kan het aanbod in de toekomst groter zijn dan de vraag naar die energie op bepaalde momenten. Die stroom moet worden opgeslagen om op een later moment te gebruiken voor het laden van EV’s: flexibel laden. Ook wordt onderzocht hoe lokale opwek van duurzame energie gekoppeld kan worden aan het laden van elektrische auto’s. En wat het klantengedrag is bij slimme laadstations.