EZ investeert 1,5 miljoen extra in laadpalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kamp had al 5,7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de laadpaalinfrastructuur. Met dit bedrag moeten er tussen 2016 en 2018 ongeveer tienduizend laadpalen worden geplaatst door overheidsorganen, maar het geld is nu al bijna op. Daarom investeert de minister nog eens 1,5 miljoen euro om drieduizend extra laadpalen in 2017 aan te leggen.

De minister wil met de investering provincies en gemeenten stimuleren meer laadpalen te plaatsen. Hierdoor moet in 2020 het elektrisch rijden rendabel worden en kunnen de belastingvoordelen verdwijnen.

Het kabinet streeft naar verkoop van alleen emissieloze auto`s in 2025

Lees hier de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer.  

EZ investeert 1,5 miljoen extra in laadpalen | Fleet&Mobility

EZ investeert 1,5 miljoen extra in laadpalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kamp had al 5,7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de laadpaalinfrastructuur. Met dit bedrag moeten er tussen 2016 en 2018 ongeveer tienduizend laadpalen worden geplaatst door overheidsorganen, maar het geld is nu al bijna op. Daarom investeert de minister nog eens 1,5 miljoen euro om drieduizend extra laadpalen in 2017 aan te leggen.

De minister wil met de investering provincies en gemeenten stimuleren meer laadpalen te plaatsen. Hierdoor moet in 2020 het elektrisch rijden rendabel worden en kunnen de belastingvoordelen verdwijnen.

Het kabinet streeft naar verkoop van alleen emissieloze auto`s in 2025

Lees hier de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer.