Fastned verwerft 14 locaties in Duitsland

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De nieuwe locaties van Fastned liggen verspreid door heel Duitsland. Fastned zegt voor de realisatie van snellaadstations lokale overheden en private partijen te benaderen die beschikken over kwalitatief hoogwaardige locaties vlak langs de snelweg. In dit geval zijn dat de gemeente Limburg an der Lahn (Hessen), hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung.

Koppelen

Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. Volgens Michiel Langezaal, ceo van Fastned, staan we aan de vooravond van de “Autowende” van fossiel naar elektrisch. “Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto’s door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst.” Bij stations van Fastned kunnen alle auto’s met een stekker laden. Eind 2016 maakte Fastned bekend zijn netwerk te koppelen met vier andere aanbieders.

Fastned is concessiehouder voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Momenteel zijn daarvan 60 stations operationeel. In het eerste kwartaal van 2017 boekte het bedrijf 148% meer omzet dan in dezelfde periode in 2016. Het bedrijf denkt in de komende jaren break-even te gaan draaien.

Fastned verwerft 14 locaties in Duitsland | Fleet&Mobility

Fastned verwerft 14 locaties in Duitsland

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De nieuwe locaties van Fastned liggen verspreid door heel Duitsland. Fastned zegt voor de realisatie van snellaadstations lokale overheden en private partijen te benaderen die beschikken over kwalitatief hoogwaardige locaties vlak langs de snelweg. In dit geval zijn dat de gemeente Limburg an der Lahn (Hessen), hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung.

Koppelen

Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. Volgens Michiel Langezaal, ceo van Fastned, staan we aan de vooravond van de “Autowende” van fossiel naar elektrisch. “Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto’s door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst.” Bij stations van Fastned kunnen alle auto’s met een stekker laden. Eind 2016 maakte Fastned bekend zijn netwerk te koppelen met vier andere aanbieders.

Fastned is concessiehouder voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Momenteel zijn daarvan 60 stations operationeel. In het eerste kwartaal van 2017 boekte het bedrijf 148% meer omzet dan in dezelfde periode in 2016. Het bedrijf denkt in de komende jaren break-even te gaan draaien.