Ook BP zegt plannen voor snelladers te hebben

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat zei BP-topman Bob Dudley tegen Reuters.

De oliemaatschappij verwacht dat er in 2035 wereldwijd 100 miljoen elektrische auto’s zullen zijn, op een wagenpark van 1,8 miljard. BP hoopt een deel van die markt te kunnen bedienen. Bovendien pleit Dudley al geruime tijd voor inspanningen van oliemaatschappijen om de focus te verleggen van fossiele energie naar hernieuwbare bronnen om zo de klimaatverandering tegen te gaan, aldus Reuters.

Over de vraag op welke manier dat moet gebeuren laat Dudley zich niet duidelijk uit. Tegen Reuters liet hij slechts los dat BP zich wel voorbereidt op de nieuwe wereld maar zich niet al te diep zal mengen in het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen. Eerdere investeringen in bijvoorbeeld zonne-energie heeft het bedrijf met veel verlies van de hand moeten doen.

In Nederland experimenteert BP overigens al sinds 2011 met snelladers op vier locaties in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, aanvankelijk voor een proefperiode van vier jaar. In augustus 2016 opende het bedrijf een nieuw tankstation aan de A1 bij Muiden dat ook is voorzien van een snellader. Fleet&Mobility heeft BP gevraagd naar de resultaten van de proefperiode en de huidige stand van zaken rondom snelladers op Nederlandse stations, maar de oliemaatschappij heeft tot nog toe niet gereageerd.

Deze zomer maakte concurrent Shell bekend dat het een klein aantal stations in Nederland en het VK gaat uitrusten met snelladers.

Ook BP zegt plannen voor snelladers te hebben | Fleet&Mobility

Ook BP zegt plannen voor snelladers te hebben

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat zei BP-topman Bob Dudley tegen Reuters.

De oliemaatschappij verwacht dat er in 2035 wereldwijd 100 miljoen elektrische auto’s zullen zijn, op een wagenpark van 1,8 miljard. BP hoopt een deel van die markt te kunnen bedienen. Bovendien pleit Dudley al geruime tijd voor inspanningen van oliemaatschappijen om de focus te verleggen van fossiele energie naar hernieuwbare bronnen om zo de klimaatverandering tegen te gaan, aldus Reuters.

Over de vraag op welke manier dat moet gebeuren laat Dudley zich niet duidelijk uit. Tegen Reuters liet hij slechts los dat BP zich wel voorbereidt op de nieuwe wereld maar zich niet al te diep zal mengen in het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen. Eerdere investeringen in bijvoorbeeld zonne-energie heeft het bedrijf met veel verlies van de hand moeten doen.

In Nederland experimenteert BP overigens al sinds 2011 met snelladers op vier locaties in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, aanvankelijk voor een proefperiode van vier jaar. In augustus 2016 opende het bedrijf een nieuw tankstation aan de A1 bij Muiden dat ook is voorzien van een snellader. Fleet&Mobility heeft BP gevraagd naar de resultaten van de proefperiode en de huidige stand van zaken rondom snelladers op Nederlandse stations, maar de oliemaatschappij heeft tot nog toe niet gereageerd.

Deze zomer maakte concurrent Shell bekend dat het een klein aantal stations in Nederland en het VK gaat uitrusten met snelladers.