Autofabrikanten: EU moet meer investeren in laadpalen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Er moeten meer laadpalen komen, vindt Acea. (Foto: Shutterstock)

Ook herhaalde de Acea zijn oproep aan Europese lidstaten om met subsidieprogramma’s te komen. “Onze industrie is erop gebrand om zo snel als mogelijk over te schakelen op een emissieloze toekomst, maar het is een gedeelde verantwoordelijkheid om dit te realiseren”, zei PSA-topman en Acea-voorzitter Carlos Tavares. “Fabrikanten leveren steeds meer auto’s met alternatieve aandrijving. Dat betekent dat overheden hun inspanningen enorm moeten vergroten. In infrastructuur, maar ook in duurzame stimuleringsmaatregelen.”Lees het Acea-rapport in de Automotive Kennisbank.

Acea presenteerde ook een rapport waarin het een update geeft van alle ontwikkelingen met betrekking tot onder meer emissieloos rijden. Nederland behoort in alle opzichten tot de koplopers in Europa. Maar vooral in Oost- en Zuid-Europa is er snel en veel actie nodig, constateert de organisatie. Volgens Acea is er een groot verband tussen het bruto nationaal product en investeringen in elektrisch rijden. De landen met de hoogste inkomens investeren het meest.