D66: ‘Maak tarieven van laadpalen EV’s transparant’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De tarieven bij laadpalen voor EV's zijn niet transparant, stelt D66. (Foto: Shutterstock)

Uiteenlopende tarieven bij laadpalen voor elektrische auto’s zijn voor Tweede Kamerleden Matthijs Sienot en Rutger Schonis aanleiding om de verantwoordelijke minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven en de minister van Economische Zaken, Eric Wiebes om opheldering te vragen. “Als je gaat laden, moet je direct weten tegen welke prijs”, aldus Matthijs Sienot op Twitter.

De kamerleden reageren hiermee op de tv-uitzending van Kassa afgelopen zaterdag waarin de onduidelijkheid rondom de verschillende tarieven bij laadpalen voor EV’s aan de orde werd gesteld. “Hoe verklaart u dat bij eenzelfde publieke laadpaal verschillende tarieven gehanteerd kunnen worden”, aldus het tweetal van D66. Ze vragen de ministers of ze bereid zijn met de sector in gesprek te gaan over een standaardtarief. Aangezien elektrisch rijden, volgens het tweetal steeds aantrekkelijker wordt voor particulieren willen zij dat elektrisch laden makkelijk, transparant en betaalbaar wordt voor iedereen. De Autoriteit Consument en Markt pleit al langere tijd voor meer transparantie in de tarieven van laadpalen.

Sienot en Schonis melden ook dat er een afspraak met de sector staat om voor 2020 de prijzen aan de laadpaal op een transparante wijze weer te geven. “Indien de uitvoering van deze afspraak is vertraagd, wat is hiervoor de reden?”, wil het tweetal weten.

D66: ‘Maak tarieven van laadpalen EV’s transparant’ | Fleet&Mobility

D66: ‘Maak tarieven van laadpalen EV’s transparant’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De tarieven bij laadpalen voor EV's zijn niet transparant, stelt D66. (Foto: Shutterstock)

Uiteenlopende tarieven bij laadpalen voor elektrische auto’s zijn voor Tweede Kamerleden Matthijs Sienot en Rutger Schonis aanleiding om de verantwoordelijke minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven en de minister van Economische Zaken, Eric Wiebes om opheldering te vragen. “Als je gaat laden, moet je direct weten tegen welke prijs”, aldus Matthijs Sienot op Twitter.

De kamerleden reageren hiermee op de tv-uitzending van Kassa afgelopen zaterdag waarin de onduidelijkheid rondom de verschillende tarieven bij laadpalen voor EV’s aan de orde werd gesteld. “Hoe verklaart u dat bij eenzelfde publieke laadpaal verschillende tarieven gehanteerd kunnen worden”, aldus het tweetal van D66. Ze vragen de ministers of ze bereid zijn met de sector in gesprek te gaan over een standaardtarief. Aangezien elektrisch rijden, volgens het tweetal steeds aantrekkelijker wordt voor particulieren willen zij dat elektrisch laden makkelijk, transparant en betaalbaar wordt voor iedereen. De Autoriteit Consument en Markt pleit al langere tijd voor meer transparantie in de tarieven van laadpalen.

Sienot en Schonis melden ook dat er een afspraak met de sector staat om voor 2020 de prijzen aan de laadpaal op een transparante wijze weer te geven. “Indien de uitvoering van deze afspraak is vertraagd, wat is hiervoor de reden?”, wil het tweetal weten.