Laad-mijlpaal voor Newmotion: 155 duizendste geïnstalleerd

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Newmotion breidt zijn infrastructuur verder uit. (Foto: Shutterstock)

Laadpaalleverancier Newmotion, onderdeel van Shell, heeft zijn 155-duizendste laadpaal geïnstalleerd. Het bedrijf heeft een netwerk in 35 Europese landen, met 200 roamingpartners. “We zijn trots dat ons Europese roamingnetwerk deze mijlpaal heeft bereikt”, aldus Melanie Lane, ceo van Newmotion. “Nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, willen we onze klanten toegang bieden tot de juiste infrastructuur, services en connectiviteit. We houden dit tempo aan om de weg vrij te maken voor een slimmere en schonere toekomst van energiegebruik.”

Roaming

De beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur is voor EV-rijders een belangrijke overweging bij de overstap naar elektrisch rijden. Volgens Newmotion blijkt uit onderzoek dat 45 procent van de EV-rijders zich zorgen maakt over het gebrek aan beschikbare laadpunten. Daarnaast zegt 41 procent van de 4.500 respondenten in deze EV Drivers Survey het belangrijk te vinden om met één laadpas overal te kunnen laden. Dat kan via een roaming-constructie. Op dit moment heeft de Europese EV-rijder gemiddeld 2,5 laadpassen op zak.

Ook Acea, de branchevereniging van Europese autofabrikanten, maakt zich zorgen om de in veel landen nog gebrekkige infrastructuur voor elektrisch rijden.

De EV Drivers Survey is te downloaden via de Automotive Kennisbank.

Laad-mijlpaal voor Newmotion: 155 duizendste geïnstalleerd | Fleet&Mobility

Laad-mijlpaal voor Newmotion: 155 duizendste geïnstalleerd

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Newmotion breidt zijn infrastructuur verder uit. (Foto: Shutterstock)

Laadpaalleverancier Newmotion, onderdeel van Shell, heeft zijn 155-duizendste laadpaal geïnstalleerd. Het bedrijf heeft een netwerk in 35 Europese landen, met 200 roamingpartners. “We zijn trots dat ons Europese roamingnetwerk deze mijlpaal heeft bereikt”, aldus Melanie Lane, ceo van Newmotion. “Nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, willen we onze klanten toegang bieden tot de juiste infrastructuur, services en connectiviteit. We houden dit tempo aan om de weg vrij te maken voor een slimmere en schonere toekomst van energiegebruik.”

Roaming

De beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur is voor EV-rijders een belangrijke overweging bij de overstap naar elektrisch rijden. Volgens Newmotion blijkt uit onderzoek dat 45 procent van de EV-rijders zich zorgen maakt over het gebrek aan beschikbare laadpunten. Daarnaast zegt 41 procent van de 4.500 respondenten in deze EV Drivers Survey het belangrijk te vinden om met één laadpas overal te kunnen laden. Dat kan via een roaming-constructie. Op dit moment heeft de Europese EV-rijder gemiddeld 2,5 laadpassen op zak.

Ook Acea, de branchevereniging van Europese autofabrikanten, maakt zich zorgen om de in veel landen nog gebrekkige infrastructuur voor elektrisch rijden.

De EV Drivers Survey is te downloaden via de Automotive Kennisbank.