Hyundai nieuwe aandeelhouder snellaadconsortium Ionity

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Kia was al partner. (Foto: Ionity)

Andere aandeelhouders zijn BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group.

Ionity, dat onder meer concurreert met The NewMotion en Fastned, legt onder meer een oplaadnetwerk met ultrasnelle laadstations langs de Europese snelwegen aan. Ionity heeft momenteel een netwerk van 200 laadstations in Europa, met 860 laadstations. De exploitant wil dit jaar zijn netwerk verder uitbreiden in 24 Europese landen. Het concern verhoogde begin dit jaar zijn tarieven tot 79 cent per kilowattuur. Voor de zogenoemde Connected Mobility Service providers (MSP’s), waaronder de merken van de jointventurepartners en andere zakelijke klanten, geldt een niet nader genoemd kortingstarief.