Beursgang EVBox vertraagd vanwege uitblijven jaarcijfers

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het bedrijf wilde naar de beurs via een fusie met een zogenoemde special purposed acquisition company (SPAC) van TPG Pace Group. TPG houdt houdt de fusie nu tegen omdat EVBox zijn boekhouding niet op orde zou hebben waardoor er geen goedgekeurde jaarrekening ligt. Dat blijkt uit documenten van de groep die ingediend zijn bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

De fusie met de SPAC zou de laadpaalleverancier naar verwachting 425 miljoen dollar (350 miljoen euro) opleveren. Dit bedrag zou het bedrijf gaan gebruiken voor productontwikkeling en expansie in Europa en Noord-Amerika.

Ontbinden

De laadpaalleverancier krijgt nu tot 6 augustus de tijd van TPG Pace Group om een goedgekeurde jaarrekening in te dienen. Als dat niet lukt, dan kan de groep de fusieovereenkomst ontbinden.

EVBox wenst vanwege de Amerikaanse wetgeving geen reactie te geven.

Beursgang EVBox vertraagd vanwege uitblijven jaarcijfers | Fleet&Mobility

Beursgang EVBox vertraagd vanwege uitblijven jaarcijfers

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het bedrijf wilde naar de beurs via een fusie met een zogenoemde special purposed acquisition company (SPAC) van TPG Pace Group. TPG houdt houdt de fusie nu tegen omdat EVBox zijn boekhouding niet op orde zou hebben waardoor er geen goedgekeurde jaarrekening ligt. Dat blijkt uit documenten van de groep die ingediend zijn bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

De fusie met de SPAC zou de laadpaalleverancier naar verwachting 425 miljoen dollar (350 miljoen euro) opleveren. Dit bedrag zou het bedrijf gaan gebruiken voor productontwikkeling en expansie in Europa en Noord-Amerika.

Ontbinden

De laadpaalleverancier krijgt nu tot 6 augustus de tijd van TPG Pace Group om een goedgekeurde jaarrekening in te dienen. Als dat niet lukt, dan kan de groep de fusieovereenkomst ontbinden.

EVBox wenst vanwege de Amerikaanse wetgeving geen reactie te geven.