‘Driekwart Nederlanders ervaart stress in de auto’

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat is althans wat Autoscout24 beweert. De occasionsite bevraagde samen met onderzoeksbureau Multiscope 1.012 respondenten over de meest stressvolle situaties in het dagelijks leven en in de auto. Daaruit concludeert de portal dat 72 procent van de Nederlanders weleens stress ervaart tijdens het autorijden. “Vrouwen (82%) hebben dit aanzienlijk vaker dan mannen (63%).” Ook concludeert Autoscout24 dat vrouwen inparkeren moeilijk zouden vinden, omdat 23 procent van de vrouwelijke respondenten aangaf stress te ervaren bij het inparkeren, tegenover 6 procent van de mannen.

Donker

Rijden in het donker vindt liefst 32 procent van de respondenten vervelend. Ook leveren rijden in een vreemde stad (29%), in drukte (28%) in een moeilijke of onverwachte verkeerssituatie (21%), in een vreemde auto (17%) en in het buitenland (16%) nogal wat geween en tandengeknars op, stelt Autoscout24.

De meest stressvolle situatie in het dagelijks leven (inclusief autorijden) is te laat komen op een belangrijke afspraak wegens files. Conflicten met familie of collega’s komen op de tweede plaats. Op nummer drie vinden we “met te weinig benzine rijden”, wat voor velen kennelijk stressvoller is dan “een sollicitatiegesprek”, de nummer vier.

Snufjes

Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24, noemt het opvallend dat autorijden als zeer stressvol wordt ervaren. “Tegenwoordig zijn onze auto’s juist uitgerust met technische snufjes om het autorijden een ontspannen bezigheid te maken, dat geldt zeker voor een goede navigatie en het elektronische systeem dat tijdig aangeeft dat de benzine op dreigt te raken. Zelfs als het lampje gaat branden kan er nog minimaal dertig tot zeventig kilometer gereden worden en is er dus –zeker in ons land- nog genoeg tijd om bij een tankstation te komen,” aldus de akela van Autoscout24.

‘Driekwart Nederlanders ervaart stress in de auto’ | Fleet&Mobility

‘Driekwart Nederlanders ervaart stress in de auto’

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat is althans wat Autoscout24 beweert. De occasionsite bevraagde samen met onderzoeksbureau Multiscope 1.012 respondenten over de meest stressvolle situaties in het dagelijks leven en in de auto. Daaruit concludeert de portal dat 72 procent van de Nederlanders weleens stress ervaart tijdens het autorijden. “Vrouwen (82%) hebben dit aanzienlijk vaker dan mannen (63%).” Ook concludeert Autoscout24 dat vrouwen inparkeren moeilijk zouden vinden, omdat 23 procent van de vrouwelijke respondenten aangaf stress te ervaren bij het inparkeren, tegenover 6 procent van de mannen.

Donker

Rijden in het donker vindt liefst 32 procent van de respondenten vervelend. Ook leveren rijden in een vreemde stad (29%), in drukte (28%) in een moeilijke of onverwachte verkeerssituatie (21%), in een vreemde auto (17%) en in het buitenland (16%) nogal wat geween en tandengeknars op, stelt Autoscout24.

De meest stressvolle situatie in het dagelijks leven (inclusief autorijden) is te laat komen op een belangrijke afspraak wegens files. Conflicten met familie of collega’s komen op de tweede plaats. Op nummer drie vinden we “met te weinig benzine rijden”, wat voor velen kennelijk stressvoller is dan “een sollicitatiegesprek”, de nummer vier.

Snufjes

Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24, noemt het opvallend dat autorijden als zeer stressvol wordt ervaren. “Tegenwoordig zijn onze auto’s juist uitgerust met technische snufjes om het autorijden een ontspannen bezigheid te maken, dat geldt zeker voor een goede navigatie en het elektronische systeem dat tijdig aangeeft dat de benzine op dreigt te raken. Zelfs als het lampje gaat branden kan er nog minimaal dertig tot zeventig kilometer gereden worden en is er dus –zeker in ons land- nog genoeg tijd om bij een tankstation te komen,” aldus de akela van Autoscout24.