Amsterdams stadsdeel bindt strijd aan met deelfietsen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat schrijft het Parool. Amsterdam is een populaire bestemming voor deelconcepten.

Donkey Republic is een Deens deelfietsconcept dat actief is in verschillende Europese steden. Begin mei zette het ook in Amsterdam 360 fietsen neer op tientallen locaties door de hele stad. Gebruikers kunnen een fiets reserveren en ontgrendelen via een app. De fiets moet wel weer op dezelfde plaats worden teruggezet: de fietsen hebben geen track & trace-systeem. Volgens fietsverhuurder Yellowbike, de lokale partner van Donkey Republic, wordt daar wel aan gewerkt, maar is nog onbekend hoe lang dat zal duren. Yellowbike draagt zorg voor het onderhoud aan de fietsen.

Overlast

Tegen het Parool zegt bestuurder Fenna Ulichki van stadsdeel West dat de stad is overvallen door Donkey Repubic. Er zou geen overleg hebben plaatsgevonden. Het stadsdeel heeft, net als andere stadsdelen, de afgelopen jaren hard gewerkt aan het terugdringen van de overlast door geparkeerde fietsen. “Het kan niet dat er vervolgens een commercieel bedrijf fietsen in de stad plaatst”, aldus de bestuurder. “Met delen heeft dit niets te maken, dit zijn gewoon huurfietsen met een app”, tekende het Parool nog op uit haar mond.

Amsterdams stadsdeel bindt strijd aan met deelfietsen | Fleet&Mobility

Amsterdams stadsdeel bindt strijd aan met deelfietsen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat schrijft het Parool. Amsterdam is een populaire bestemming voor deelconcepten.

Donkey Republic is een Deens deelfietsconcept dat actief is in verschillende Europese steden. Begin mei zette het ook in Amsterdam 360 fietsen neer op tientallen locaties door de hele stad. Gebruikers kunnen een fiets reserveren en ontgrendelen via een app. De fiets moet wel weer op dezelfde plaats worden teruggezet: de fietsen hebben geen track & trace-systeem. Volgens fietsverhuurder Yellowbike, de lokale partner van Donkey Republic, wordt daar wel aan gewerkt, maar is nog onbekend hoe lang dat zal duren. Yellowbike draagt zorg voor het onderhoud aan de fietsen.

Overlast

Tegen het Parool zegt bestuurder Fenna Ulichki van stadsdeel West dat de stad is overvallen door Donkey Repubic. Er zou geen overleg hebben plaatsgevonden. Het stadsdeel heeft, net als andere stadsdelen, de afgelopen jaren hard gewerkt aan het terugdringen van de overlast door geparkeerde fietsen. “Het kan niet dat er vervolgens een commercieel bedrijf fietsen in de stad plaatst”, aldus de bestuurder. “Met delen heeft dit niets te maken, dit zijn gewoon huurfietsen met een app”, tekende het Parool nog op uit haar mond.