Zuid-Korea opent grootste testomgeving autonome voertuigen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt Business Korea. K-City krijgt een omvang van circa 360 duizend vierkante meter en is daarmee de grootste testomgeving ter wereld. Het moet voorzien worden van allerlei verschillende wegtypes: Business Korea noemt busbanen, snelwegen en zones voor autonoom parkeren.

Behalve automerken Kia en Hyundai zullen ook leveranciers van elektronica, software en telecommunicatie als Samsung, SK Telecom en Naver naar verwachting veel gebruik gaan maken van de omgeving. Die zal in oktober van dit jaar in gebruik worden genomen.

In november 2016 stelde de Zuid-Koreaanse overheid het landelijke wegennet al open voor proeven met zelfrijdende auto’s. K-City stelt ondernemingen in staat om hun tests te herhalen onder gecontroleerde omstandigheden. Zo kunnen ontwikkelaars gericht problematische situaties uit het “echte” verkeer reproduceren voor verdere proefnemingen.

Zuid-Korea opent grootste testomgeving autonome voertuigen | Fleet&Mobility

Zuid-Korea opent grootste testomgeving autonome voertuigen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt Business Korea. K-City krijgt een omvang van circa 360 duizend vierkante meter en is daarmee de grootste testomgeving ter wereld. Het moet voorzien worden van allerlei verschillende wegtypes: Business Korea noemt busbanen, snelwegen en zones voor autonoom parkeren.

Behalve automerken Kia en Hyundai zullen ook leveranciers van elektronica, software en telecommunicatie als Samsung, SK Telecom en Naver naar verwachting veel gebruik gaan maken van de omgeving. Die zal in oktober van dit jaar in gebruik worden genomen.

In november 2016 stelde de Zuid-Koreaanse overheid het landelijke wegennet al open voor proeven met zelfrijdende auto’s. K-City stelt ondernemingen in staat om hun tests te herhalen onder gecontroleerde omstandigheden. Zo kunnen ontwikkelaars gericht problematische situaties uit het “echte” verkeer reproduceren voor verdere proefnemingen.